Peter Makrillos klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Peter Makrillos klar för Grönvitt

Efter deltagande i ett antal träningar och cupspel mot FC Inter så har hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Peter Makrillos kommit överens om ett spelaravtal som gör att publiken på Wiklöf Holding Arena får se mer av Makrillos under inkommande ligasäsong. Makrillos kontrakt med IFK Mariehamn sträcker sig över säsongen 2020.

Peter Makrillos är en 24-årig central mittfältare som är född i Australien men också med ett grekiskt pass. Han är skolad i Stoke Citys ungdomsverksamhet och kommer här närmast från den högsta grekiska ligan där han tillhört Panionios. Han har gjort en ungdomslandskamp för Australiens U-20 landslag.

- Peter övertygade oss under träningarna och i matchen mot FC Inter  att han är en bra central mittfältare som vi bedömer kommer att tillföra laget internationell erfarenhet och rutin till vårt lag som hittills består av ett flertal unga och lovande spelare. Att vi kan knyta Peter till laget är bra då vi nu jobbar på att komplettera laget med mer erfarna och rutinerade spelare för att få en bra mix, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Lagbygget fortsätter för IFK Mariehamn som ännu avser förstärka truppen med anfallare, en mittfältare och en spelare till vänsterbackspositionen.

- Vi jobbar med flera intressant möjligheter att förstärka truppen ytterligare och jag tror att vi inom de närmaste veckorna kommer att kunna vara klara med det arbetet om allt flyter på, avslutar Mattsson.