Petter Hemming förlänger med Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Petter Hemming förlänger med Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och den unga och lovande försvarstalangen Petter Hemming har kommit överens om en kontraktsförlängning som innebär att Hemming spelar i Grönvitt också över inkommande ligasäsong, 2019. Hemming som är en egen produkt fostrad inom IFK:s välorganiserade ungdomsverksamhet skrev sitt första A-lagskontrakt inför säsongen 2017 då han undertecknade ett tvåårskontrakt. Därförinnan hade han under sommaren 2016 funnits med i A-lagsfotbollen genom ett s.k. sommarproffskontrakt. Kontraktsförlängningen som nu undertecknats är ettårig.

Petter Hemming som under 2019 fyller 20 år fick stora delar av senaste säsong förstörd på grund av en efterhängsen skada. För att komma till rätt med skadeproblemen tog Hemming ett tre månaders rehabiliteringsuppehåll men förväntas vara fullt återhämtad när försäsongsträningen drar igång på allvar under vintern 2019.

Petter tillhör en av de mest talangfulla egna produkter vi fått fram på försvarssidan på många år och både vi och Petter själv tror att han har potentialen att bli en etablerad ligaspelare. Tyvärr fick Petter stora delar av förra säsongen förstörd av skada men nu är han revansch- och spelsugen och med tanke på att det blir förändringar i backlinjen under 2019 på grund av Kristian Kojolas och Philip Mantillas frånvaro så öppnar det ju upp för Petter att vara med och kriga om speltid. Han har ju i tidigare års försäsongsmatcher och cupmatcher visat att han snart är redo för regelbundet spel i ligan, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Arbetet med att knyta befintliga och nya spelare till nästa års ligatrupp är i full gång, i och med att Petter har skrivit avtal idag med IFK så har vi nu 15 kontrakterade spelare inför nästa säsongen.