Petter Hemming nästa egna IFK-spelare med A-lagskontrakt över sommaren

Hela Ålands Lag, IFK Mariehamn, fortsätter sitt årligen återkommande koncept med ”sommarproffs”-upplägg för lovande egna ungdomsspelare. I år innebär det att akademispelarem Petter Hemming får chansen till ett A-lagskontrakt över sommaren. Under sommarmånaderna juni-augusti kommer Hemming att träna med A-lagskontrakt.

Petter har redan fått pröva på försäsongsspel med A-laget i och med att han var med laget till träningslägret i Turkiet. Och nu vill vi ge honom chansen att satsa ytterligare på fotbollen istället för att behöva ta annat sommarjobb under skollovet. Det blir också ett ytterligare steg framåt för honom att så småningom kanske kunna ta klivet mot ett fullvärdigt A-lagskontrakt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Petter Hemming är född 1999 och spelar som försvarsspelare. En av fjolårets sommarproffs var Joel Mattsson, som detta år har A-lagskontrakt. Året därförinnan hade Thomas Mäkinen och Marc Nordqvist A-lagskontrakt över sommaren.

Det är ju riktigt skoj att se att av tre av våra egna unga spelare i truppen, Mattsson, Mäkinen och Nordqvist, så har de alla varit ”sommarproffs” så det känns som ett bra upplägg som gör steget från ungdomsspel till A-lagsspel en aning enklare. Vi ser en stor potential i Petter Hemming, därför gör vi den här satsningen på honom i sommar, och hoppas att vi kan slussa in honom till fullvärdigt A-lagskontrakt inom en snar framtid också som den fjärde egna spelaren som får fullvärdigt A-lagskontrakt efter att dessförinnan varit sommarproffs, avslutar Mattsson.