Philip Garvö ny fystränare i IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har nu skrivit avtal med en ny fystränare inför 2022 års ligasäsong. Han heter Philip Garvö och vi har kommit överens om ett 1+1 års avtal. 

Philip Garvö är 28 år och kommer närmast från ett fystränaruppdrag i Örebro. Där har han varit ansvarig fystränare för Örebro SK:s U-19 lag och samtidigt jobbat som assisterande fystränare för ÖSK:s A-lag i Allsvenskan de senaste två  åren. Garvö har en treårig tränarutbildning från Örebro universitet. 

-Jag har fått ett bra första intryck av klubben och jag tror på de mål och visioner klubben har, jag ser därför fram emot, med stor motivation och glädje, att få bli en del av IFK Mariehamn, säger Philip.

- Det känns bra att få hälsa Philip välkommen till IFK. Det är alltid svårt att hitta välutbildade och ambitiösa fystränare för elitfotbollslag men i Philip har vi hittat just en sådan karaktär. Philip har utbildat sig på universitetet i Örebro och har erfarenhet av att vara assisterande fystränare på Allsvensk nivå och nu blir han en perfekt pusselbit i vår tränarstab vid sidan av huvudtränarna och målvaktstränaren, berättar klubbdirektör Peter Mattsson.