En pinne hem från Seinäjoki

SJK – IFK Mariehamn 1-1 (0-1)

IFK tog med sig ett poäng hem från bortamötet mot SJK i Seinäjoki på lördagskvällen. IFK tog ledningen i första halvlek men SJK kvitterade i den andra.

Det tog bara sjutton minuter innan Aleksei Kangaskolkka i ett iskallt avslut gav IFK ledningen i bortamötet mot Seinäjoki. Han fick bollen i ett snyggt framspel, drev framåt och lade elegant in bollen bredvid en grundlurad Mihkel Aksalo i SJK-målet.

– Pikku chip, förklarade Allu i halvtidsvilan.

Det kunde ha hänt ännu tidigare. I den allra första minuten fick IFK och Kangaskolkka 4-2 läge mot hemmalaget men lyckades inte förvalta just den chansen.

Det var ett helt annat IFK som ställde sig på planen i dag jämfört med till exempel senaste hemmamatchen mot FC Lahti som slutade i 0-2 förlust. Efter Kangaskolkkas ledningsmål tog det till exempel bara någon minut innan Amos Ekhalie pressade SJK-försvaret till ytterligare en jätteräddning.

Aleksei Kangaskolkka var såklart nöjd med ledningen i halvtid:

– Matchen blev som vi hade tänkt. Vi hittade aldrig vårt spel mot FC Lahti men i dag gjorde vi allt det som fungerade i fjol.

IFK-ledningen höll fram till femtioandra minuten då hemmalaget SJK kvitterade på hörna efter en trasslig situation som slutade med ett närskott av Mehmet Hetemaj. Sedan var det ny match igen.

Efter kvitteringsmålet stod spelet och vägde rätt länge. Men i den sjuttionde minuten började det hetta till. Först fick Brian Span snedträff efter pass från Aleksei Kangaskolkka och sköt över från nära håll. Minuten senare pressade Span SJK-målvakten Aksalo till en ny jätteräddning. Fast det var inte bara IFK som stod för farligheterna. I sjuttioåttonde minuten drog SJK-anfallet på ett långskott som träffade IFK-målvakten Andreas Vaiklas högra stolpe.

I den åttiotredje minuten gick Aleksei Kangaskolkka ut och Luckymore Mkosana kom in. I matchens sista minut kom sedan Tommy Wirtanen in istället för Robin Sid men det hjälpte inte denna kväll. Matchen slutade 1-1, nästa match är på onsdag då RoPS kommer på besök till Wiklöf Holding Arena.

/Jörgen Pettersson