En poäng med hem från Åbo

IFK fick med sig en poäng efter 1-1 i bortamatchen i Åbo mot FC Inter.

Inter tog ledningen redan i den sjätte minuten då Guy Gnabouyou slog ett högt inlägg som gick över hela IFK-försvaret och landade hos Joni Aho som dundrade in bollen från 20 meter i en chanslös Walter Viitalas vänstar kryss. Efter 27 minuter kommer Grönvitt undan med "hjärtat i halsgropen" då Inters anfallare Philip Njoku får läge att lägga in bollen i ett i princip öppet IFK-mål, men styr bollen utanför. Två minuter senare får Dever Orgill bollen i ett till synes ganska ofarligt läge en bit utanför Inters straffområde. Dever driver bollen till vänster och med ett hårt, välplacerat skott passerar han Magnus Bahne i Intermålet och kvitterar till 1-1.Resten av första halvlek har IFK ett ganska kraftigt övertag i bollinnehav och skapar ett par halvchanser genom Diego Assis och Brian Span, men i halvtid är resultatet 1-1.

Efter tre minuter av andra halvlek har Inters farlige anfallare Gnabouyou ett skott som dalar över Walter Viitala i ribban. Efter det tar IFK över spelet och skapar en del framåt, det allra vassaste läget har Bobbie Friberg da Cruz då Dever frispelar honom till vänster i straffområdet, Bobbie får dock ingen rejäl träff på bollen utan Intermålvakten Bahne kan lätt rädda skottet. Inter spelar upp sig i slutet av andra halvlek och i den 73:e minuten kommer Gnabouyou helt fri med "Wade" som dock är långt ute från målet och lyckas avvärja.

Slutet av halvleken präglas av att det är två matchtrötta lag, efter det täta matchandet i ligan, som kämpar om poängen. I minut 79 byter IFK ut Robin Sid mot Josef Ibrahim och IFK tvingas också till ett andra byte i matchens slutminut när Philip Mantilla måste utgå med en skada och A-junioren Elias Eriksson får göra ligadebut.

Som helhet en bra match på bortaplan mot ett Inter som är utan hemmaförlust i ligan denna säsong. Det hade inte varit helt orättvist om IFK fått med sig alla tre poäng hem, men vi kan trots allt vara nöjda med en poäng.

Nästa ligamatch spelas hemma på Wiklöf Holding Arena mot serietvåan SJK onsdagen den 3 juni kl. 18:30.