Ett poäng hem från Jakobstad

FF Jaro – IFK Mariehamn 0-0 (0-0)

Trots mängder av farliga chanser i den andra halvleken och en dramatisk utvisning av IFK:s målvakt Otso Virtanen blev det oavgjort mellan FF Jaro och IFK Mariehamn på torsdagskvällen.

Det var två försiktiga lag som klev in på plan i Jakobstad. Första halvleken blev därför till största delen en odramatisk historia där Jaro hade spelet men IFK stod för kontringarna. Särskilt Aleksei Eremenko Jr var en säker framspelare från hemmalagets mittfält och ställde med jämna mellanrum till med oro i den grönvita backlinjen.

Andra halvleken började också i rätt makligt tempo men i den femtioandra minuten fick IFK sin andra hörna och Petteri Forsell skruvade till den så den var bara centimetrar från att gå direkt i mål. Minuten efter var Dever Orgill nära att kunna nicka in ledningsmålet efter ett snabbt anfall och därefter kom Petteri igen i ett farligt anfall. Andra halvleken började bra för IFK.

I den sextioförsta minuten kom hur som helst matchens vassaste chans och den gick till Jaro. Utan att gå in på alla detaljer skaffade sig Jaro två tre bra målchanser innanför IFK:s straffområde innan anfallaren Walter Moore fick snedträff från tre meter och drog bollen i stolpen istället för i öppet IFK-mål. Den lättnadens suck från IFK-försvaret hördes lätt till Mariehamn.

I sextioåttonde minuten uppstod en nästan lika stark chans för IFK efter framspel av Petteri Forsell fram till Brian Span som tog två steg och sköt bollen två decimeter för långt till vänster om Jaromålet.

I åttionde minuten fortsatte farligheterna då Jaros David Silva fick klockren träff fån tjugofem meter vilket tvingade Otso Virtanen att fälla ut allt han hade för att styra till hörna, som blev resultatlös.

I åttiosjunde minuten ställdes allt på sin spets då Otso Virtanen skickades ut med rött kort efter att ha tagit emot en hög boll utanför det egna straffområdet, det handlade om centimetrar. Dever Orgill gick ut och Valter Viitala kom in i målet. Frisparken slogs från bra håll av Aleksei Eremenko Jr, rätt i muren. Effekterna av utvisningen blir dock kännbara eftersom Otso Virtanen missar IFK:s superviktiga cupfinal mot FC Inter nästa vecka i Valkekoski.

Mer än så hände inte denna torsdag. IFK återvänder med ett poäng och har att se fram mot FC Inter i Mariehamn på måndag och i Valkeakoski (cupfinalen) på lördag. Alla matchhändelser och statistik kan ses här.

/Jörgen Pettersson