En poäng med hem från Rovaniemi

IFK fick med sig en poäng hem från bortamatchen mot RoPS i ett regnigt Rovaniemi. Vädret samt en blöt konstgräsplan bjöd inte in till något skönspel men åtminstone i den första halvleken försökte båda lagen hålla bollen på marken.

För Grönvitts del var det främst Aleksei Kangaskolkka som höll sig framme och skapade halvchanser mot RoPS-målet och målvakten Ricardo. Den vassaste målchansen hade "Allu" redan i den åttonde minuten då han fick två skottchanser efter Bobbie Friberg da Cruz fina inlägg mot främre stolpen. Båda gånger täckte dock RoPS-försvaret bort skotten. Matchens farligaste målchans hade RoPS yttermitfältare Robert Taylor i den tolfte minuten , i en situation där domarteamet missade att bollen var över kortlinjen, då han skar in från höger och med kraft sköt bollen via Walter Viitalas händer i nedre kant av ribban och tillbaks ut på planen. Samme Taylor utsågs efter matchen till Matchens lirare.

Efter en spelmässigt jämn halvlek var det rättvist med ett mållöst resultat-

Andra halvleken bjöd på sämre passningsspel och väldigt få målchanser. Aleksei Kangaskolkka var i början av halvleken igen framme och sköt via en täckande RoPS-försvarare från närhåll efter Albin Granlunds fina rush längs högerkanten. Albin gjorde för övrigt en mycket pigg comeback efter långvarig skada på sin gamla hemmaarena. Mot slutet av halvleken började krafterna tryta för båda lagen på den tungspelade planen och det enda att notera var några byten och ett par varningar. Grönvitts byten var Bobbie Friberg da Cruz som byttes ut mot Thomas Mäkinen i den 65 minuten, Robins Sid gick ut i den 73 minuten och ersattes av Amos Ekhalie och med ett par minuter kvar på matchklockan ersatte Josef Ibrahim Gabriel Petrovic. I den 89e minuten varnades inhopparen Thomas Mäkinen vilket var IFKs enda gula kort i matchen.

Som summering var det nog som vikarierande lagkaptenen Kristian Kojola uttryckte det i ISTV efter matchen att 0-0 var ett ganska beskrivande resultat för den chansfattiga tillställningen. Kristian var också nöjd med samarbetet med Philip Mantilla i mittförsvaret och att nollan hölls bakåt.

3 IS-stjärnor delades efter matchen ut till RoPS Robert Taylor, 2 stjärnor fick IFK-målvakten Walter Viitala som var säkerheten personifierad i målet och 1 stjärna gick till RoPS centrale mittfältare Ville Saxman.

Statistik och mer detaljer kring matchens händelser finns på Veikkausligans hemsida http://www.veikkausliiga.com/tilastot/2016/veikkausliiga/ottelut/498181/...