EN POÄNG I HEMMAPREMiÄREN

Inför dagens hemmapremiär mot FC Honka gjorde tränare Syberyjski tre förändringar i startelvan. Makrillos, Tolonen och Järvenpää fick börja på bänken i dagens match medan Okoye, Karlström och Buwalda fick gå in från start. Även formationen ändrades från förra matchen där uppställningen var 4-3-3 medan dagens formation var 3-4-3.

FC Honka tar tag i taktpinnen och för spelet i stora delar av första halvlek. Honka varierar sitt spel stort och kommer igenom dels längs kanterna men även med fina instick i mitten. Den spelare som var mest involverad i Honkas anfallsspel var deras anfallare Macoumba Kandji. Han stod för både inlägg och som avslutare i straffområdet. Det är även Kandji som får halvlekens bästa chans när han kommer fri mot målet, men precis när Kandji ska avsluta så får Okoye en tå på bollen och den farliga chansen resulterar i en hörna för Honka.

Utöver de så har Honka flera inlägg och hörnor som är nära att bli farliga, men antigen gick avsluten över eller så tog Forsman hand om bollen.

IFK får mest inrikta sig på försvar den första halvleken och gör det bra. Dom sticker upp i enstaka kontringar och då främst genom Ademi som kommer till två avslut, dock båda mitt på Honkamålvaken Uusitalo.

Andra halvlek fortsätter där den sista slutade

Andra halvlek skiljer sig inte mycket från den första. IFK har lite mera boll än i första men det är Honka som har bollinnehavet och skapar de farligaste chanserna. Närmast ett mål var de när Honka kom runt på högerkanten och hittade en fri Lucas Kaufmann vid straffpunkten ungefär, men Kaufmann får inte till avslutet som går både högt och snett. Andra halvleks bästa chans får Demba Savage. I den 82:a minuten kommer han fri med Forsman, men Forsman kommer ut och gör sig stor och Savages avslut träffar Forsman i bröstet.

Som i första halvlek så får IFK mest inrikta sig på försvarsspel. IFK sticker upp i enstaka kontringar, dock utan att skapa riktiga farligheter. Närmast är Pelvas som precis efter han bytts in möter ett inlägg från högerkanten, men hans nicktouch smiter över ribban.

Sammanfattningsvis så är det ett hårt kämpande IFK som krigar till sig en poäng. FC Honka skapar de farligaste chanserna matchen igenom, men antingen stod försvarare eller Forsman i vägen.

/John Eriksson

 

Målskyttar: -

Varningar IFK: A. Mäenpää, Järvenpää, Buwalda

Varningar FC Honka: Aalto

Domare: Antti Munukka

IS-stjärnor: Oskari Forsman 3, Robin Buwalda 2, Hervas 1.

Laget:

Oskari Forsman

Frankline Okoye (Lasse Järvenpää 73’), Robin Buwalda, Kalle Taimi

Mikko Sumusalo, Joel Karlström (Peter Makrillos 46’), Aapo Mäenpää

Riko Sjöroos (Akseli Pelvas 73’), Gustaf Backaliden, Albion Ademi (Maximo Tolonen 73’)

Avbytare: Marc Nordqvist, Tarik Hamza, Peter Makrillos, Akseli Pelvas, Maximo Tolonen, Lasse Järvenpää, Yvan Yagan.