EN POÄNG (IGEN), DENNA GÅNG MOT HONKA

Annandag påsk, solsken och hemmamatch på Wiklöf Holding Arena - en bättre måndag. IFK gästades idag av FC Honka från Esbo, Honka som innan dagens match hade en förlust och en vinst och IFK som bekant två oavgjorda som facit. 857 personer hade idag tagit sig till WHA för att heja fram Grönvitt.

IFK ställde upp en startelva som hade lite ändringar i jämförelse med senaste ligamatchen borta mot HIFK. Dé var avstängd i kvällens match och Eero Tamminen fanns inte tillgänglig. I anfallet tog John Owoeri och Robin Sid deras platser. Owoeri gjorde sin Veikkausliiga-debut samtidigt som Robin Sid gjorde sin första match från start i årets upplaga av Veikkausliiga.

FC Honka inledde matchen piggt och skapade flertalet farliga chanser. Med sin höga press satte de IFK inför svårigheter i uppspelsfasen. IFK jobbade sig in i matchen och fick mängder av hörnor men ingen resulterade dessvärre i mål. I den 13:e minuten hade Joakim Latonen en bra frispark som tvingade Maksim Rudakov i Honka-målet att sträcka ut hela sina 190 cm för att avvärja målet. IFK gjorde första målet och det gjordes genom ett hårt och lågt skott som letade sig in i bortre burgaveln bakom Maksim Rudakov. Målskytt? Publikfavoriten - Robin Sid!

Det dröjde tyvärr inte många minuter, närmare bestämt fyra, innan FC Honka kunde kvittera. Det var ett inlägg från Lucas Kaufmann som IFK-försvaret hade svårt att få bort och då dök Florian Krebs upp och tryckte in bollen bakom Elmo Henriksson. Honka hade ytterligare en utmärkt chans att gå upp i ledningen innan halvtid då Rui Modesto kom igenom på vänsterkanten och hans inlägg hittade fram till Duarte Tammilehto som “bara” skulle lägga in bollen i mål men Elmo Henriksson gjorde en fantastisk räddning på Duartes skott. På returen var Lucas Kaufmann en träff i utsidan av stolpen från att ge Honka ledningen. 

1-1 i halvtid kändes med IFK-ögon som ett relativt bra resultat då Honka var det laget som skapade mest.

Andra halvlek började ungefär som första där Honka tog tag i taktpinnen dock utan att skapa alltför många klara 100-procentiga målchanser. IFKs bästa chans i andra halvlek var då Joakim Latonen i den 75:e minuten kom till ett bra läge i boxen men bollen smet precis utanför Maksim Rudakovs högra stolpe. De riktigt heta chanserna mot slutet uteblev och på presskonferensen efteråt var Daniel “Ahna” Norrmén något nöjdare med poängen än vad motståndarnas Vesa Vasara var.

Sammanfattningsvis tredje oavgjorda matchen och IFK är fortfarande obesegrade. Två första matcherna kändes som två förlorade poäng men ikväll mot Honka kändes det mera okej med en poäng. 

Nästa match för IFK är på söndag den 24.4 då AC Oulu kommer på besök matchen börjar 18:30.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:  1-0 Robin Sid (17’), 1-1 Krebs (21’)

Varningar IFK: 32’ John Owoeri, 66’ Jiri Nissinen, 73’ Mohammed Abubakari, 76’ Vahid Hambo

Varningar FC Honka: 78’ Aldayr Hernandez, 82’ Duarte Tammilehto

Domare: Oliver Reitala

Ruutu-stjärnor: 3 - Jerry Voutilainen, 2 - Robin Sid, 1 - Elmo Henriksson

Laget:

Elmo Henriksson

Jiri Nissinen, Timi Lahti “K”, Jean-Christophe Coubronne, Mikko Sumusalo

Joakim Latonen (80’ Alvaro Ngamba), Mohammed Abubakari, Yanga Baliso

Riku Sjöroos, John Owoeri (72’ Vahid Hambo), Robin Sid (72’ Felipe)

Avbytare: Yann Fillion, Baba Mensah, Alvaro Ngamba, Felipe, Vahid Hambo, Oscar Wiklöf, Patrik Raitanen