Poänglöst i Lahtis

FC Lahti – IFK Mariehamn 3 – 1 (0 – 1)

Inför kvällens bortamöte med Lahtis var det två segersugna lag som tågade in till denna otroligt viktiga match. Lahtis med en 0-3 förlust i bagaget och ett Grönvitt som tyvärr enbart fått ihop tre poäng på de senaste sex matcherna. Som grädde på moset skiljde det enbart två poäng lagen emellan i tabellen, där Lahtis låg på plats åtta och IFK på plats nio.

Första halvlek

Matchen började i ett väldigt lugnt tempo där Lahti var det bollförande laget utan att skapa några målchanser. Istället var det IFK som fick matchens första möjlighet i femte minuten, Sjöroos fick bollen fint i djupet men inspelet stoppades av Lahtis-försvaret till hörna.

Matchens första riktigt farliga målchans kom i den 13e matchminuten till Lahtis favör, friläge men efter strul med bollen i fötterna slutade den tryggt i händerna på Forsman. Minuterna senare var det nära mål igen då Lahtis fick en stolpträff, men den efterföljande hörnan ledde inte den heller någonvart.

Sen smällde det till i matchens tjugonde minut, Ademi kämpade sig till skottläge trots flera försök från Lahtis att stoppa honom. Ademis avslut räddades av målvakten men Makrillos gjorde inget misstag på returen och slog in 0-1 i målvaktens högra hörn! Välbehövlig energiinjektion till resten av halvleken för grönvitt. Med undantag för några stökiga situationer framför Forsman kom ingetdera lagen närmare flera mål, utan ledningen följde tryggt med grönvitt in i omklädningsrummet efter 45 minuter.

Andra halvlek

Andra halvlek började även den till Lahtis fördel, även om chanser fanns åt båda håll. Direkt efter att IFK gjort ett dubbelbyte i den 63e matchminuten där Järvenpää och Ylätupa byttes in mot A Mäenpää och Bilonog, kämpade sig Imbongo fri med Forsman efter en snabb spelvändning och rullade in kvitteringen. 1-1.

Efter kvitteringen fick båda lagen upp matchtempot. I den 73e matchminuten utökade Lahtis sin ledning till 2-1 efter att Kuningas gjort en långlöpning längs vänsterkanten, och Imbongo stötte in inspelet i nättaket. IFK gjorde direkt därefter ett byte, där Makrillos ersattes av Laaksonen.

Lahtis var även skrämmande nära att utöka ledningen ännu mera, men Forsman höll matchen vid liv genom en kanonräddning i slutminuterna. IFK fick sedan ett par chanser att skapa några sista försök till mål, men Lahtis lyckades reda upp ett par stökiga situationer framför egen målbur. I ett sista försök att kvittera var Oskari Forsman uppe på två hörnor, och då fick Lahtis sin chans till punktering genom en kontring och öppet mål. 3-1 var ett faktum och så blev även slutresultatet denna kväll i Lahtis.

/Niclas Lundberg

Målskyttar: Makrillos (20), Imbongo (63, 73), Assenhoun (90+2)

Varningar Lahtis: Jäntti, Rakovsky

Varningar IFK: Sumusalo, N Mäenpää

Domare: Mohammad Al-Emara

IS-stjärnor: 3 Imbongo 2 Kuningas 1 Lahti

Laget:

Forsman

A Mäenpää – Taimi – Backaliden – Sumusalo – Sjöroos

Makrillos – N Mäenpää

Bilonog – Pelvas – Ademi

Avbytare:

Nordqvist – Laaksonen (73) – Tolonen (85) – Järvenpää (68) – Karlström – Ylätupa (68) - Okoye