Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Två nya år för Mantilla i IFK

IFK Mariehamn och Philip Mantilla har i dagarna skrivit på en kontraktsförlängning som innebär att publiken på Wiklöf Holding Arena kan se fram emot att se Mantilla i den grönvita speldräkten också de inkommande två säsongerna, 2017 och 2018.

Philip Mantilla kom till IFK Mariehamn från Djurgårdens IF inför säsongen 2015. Ursprungligen var Mantilla tilltänkt att användas som huvudsakligen försvarare på kanten eller centralt. Men under sina två år i IFK har Philip Mantilla också utvecklat sitt mittfältsspel och på slutet av årets säsong var Mantilla en av nyckelspelarna på det centrala mittfältet.

Philip gjorde redan 2015 en bra säsong men nu i år har han ju tagit ytterligare kliv i sin utveckling och visade i de sista avgörande ligamatcherna att han också är en mycket stabil och pålitlig central mittfältare. Under årets säsong har han varit ännu bättre än ifjol. Dessutom har Philip en riktigt bra högerfot vid fasta situationer som frisparkar och hörnor. Jag är jätteglad att Philip vill satsa två ytterligare säsonger med oss för vi tror att han har kapaciteten att fortsätta utvecklas till en stöttespelare i laget, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

I och med kontraktet med Philip Mantilla har IFK Mariehamn nu elva kontrakt klara för 2017 och arbetet fortskrider med att göra klart spelartruppen.