Pressmeddelande

12:te säsongen för Hotell Arkipelag som huvudsponsor för IFK Mariehamn

IFK Mariehamn står i år inför en generationsväxling och stora delar av spelartruppen är ny. En sak som dock består även den här säsongen är Hotell Arkipelags engagemang som huvudsponsor.

Jag följer ju med vad som händer och har förstått att det är många nya spelare i laget. Jag hoppas att huvudtränare Peter Lundberg får dom att spela som ett lag så snabbt som möjligt, men lite tid kan det ju ta innan allting fungerar som det ska, säger Kommerserådet Anders Wiklöf.

Ålands mest kända hotell, Hotell Arkipelag har under många år verkat som huvudsponsor till hela Ålands fotbollslag, IFK Mariehamn. Som tidigare är det en gemensam värdegrund samt ligalagets och Arkipelags betydelse för det åländska samhället som ligger till grund för sponsorskapet.

IFK Mariehamn är känt utanför Åland
På hotell Arkipelag har man noterat att många av gästerna känner till att Mariehamn har ett lag i Veikkausliiga.
I elva säsonger har Arkipelag synts på den bästa marknadsplatsen på IFK:s speldräkt och det märker vi också att våra gäster uppmärksammat, säger Hotell Arkipelags vd Ann-Louise Djupsund.

Peter Mattsson optimistisk inför säsongen
Grönvitt står inför en säsong där nästan halva spelartruppen är ny. En utmaning som IFK:s vd Peter Mattsson trots allt tror att klubben kommer att klara bra.
Det är egentligen ingen direkt ny situation för oss, vi har tidigare säsonger stått inför samma situation, säger Peter.

IFK Mariehamn Ab:s ordförande Dan Mikkola är glad och tacksam över Hotell Arkipelags långvariga huvudsponsorskap.
Sponsringen är ju en av våra viktigaste inkomstkällor, då förstår man också att huvudsponsorn är väldigt viktig. Det känns tryggt för mig att vi har Hotell Arkipelag i ryggen, säger Dan.

På bilden från vänster ser du VD för Hotell Arkipelag Ann-Louise Djupsund, kommerserådet Anders Wiklöf samt IFK Mariehamn ABs VD Peter Mattsson