Publikfavoriten Sid förlänger med IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Publikfavoriten Robin Sid, som valdes till Fansens favorit 2022 ,har i dagarna förlängt sitt spelaravtal med klubben för de två kommande säsongerna.

Den nu 28-årige Sid har tagit cup- och ligaguld med klubben och spelat nära 150 ligamatcher totalt för IFK Mariehamn under sju ligasäsonger. Efter en två-årig sejour i SJK och Ekenäs IF återvände Robin Sid till hela Ålands lag inför årets säsong.

Robin Sid kom till IFK Mariehamn från Ekenäs IF inför säsongen 2014 och debutsäsongen blev det fem matcher för honom i ligan. Efter det ökade speltiden rejält och från säsongen 2015 och framåt spelade Sid i snitt över 20 ligamatcher per år fram till och med säsongen 2019. Inför säsongen 2020 lämnade Sid klubben för spel i SJK. När han i år återkom till IFK Mariehamn blev det 24 matcher i ligan för Grönvitt.

- Det känns otroligt bra att allting är klart och att klubben gett mig möjligheten att fortsätta spela för IFK. Stödet jag känt från hela Åland under min tid här gör beslutet att stanna betydligt enklare, stort tack för det. Nu ser jag fram emot att träffa alla nya samt gamla lagkamrater och tillsammans börja jobba för att säsongen 2023 blir framgångsrik. 

- Robin gjorde en fin come back-säsong hos oss och jag är glad att vi kan fortsätta bygga kontinuitet med honom i laget de kommande två åren. Jag är säker på att publiken på Wiklöf Holding Arena håller med efter alla positiva minnen tillsammans under våra tidigare sju gemensamma ligasäsonger. Robin är en publikfavorit vilket var tydligt i år när han fick pris av supportrarna. Är han fortsatt skadefri så tillför han mycket till vår trupp på planen. Vid sidan av planen är han en rutinerad IFK-are och en ledare.

- Robin har också fungerat som tränare i år för DUV-laget vilket har varit mycket omtyckt av alla inblandade, vi är mycket glada att Robin nu fortsätter med det även i framtiden, säger klubbdirektör Peter Mattsson.