Respekt priset till Robbie

IFK Mariehamn har valt att ge Respektpriset till styrelsemedlemmen och evenemangsansvarige Robert Mann som i år gör sin sista säsong på Wiklöf Holding Arena.

MOTIVERING:

Robert Mann är skotten som för 41 år sedan anlände som en stormvind till Åland och IFK Mariehamn. Robbie som han kallas av alla har under sina år varit en outsinlig källa till entusiasm, kamratskap och det ordningssinne som krävs för att idrottsupplevelsen ska bli genuin för såväl spelare som supportrar och alla andra. Med sina rötter i den internationella idrottsvärlden har Robbie Mann varit med och byggt IFK Mariehamn till ett klubblag som gått från division två till Veikkausliiga. Robbie Mann har också lämnat avtryck inom föreningens tidigare så populära bingorörelse, han har varit speaker på hemmamatcherna, han sitter i Ålands fotbollförbund, han har varit ordförande i Åland Island Games Association, Ålands bowlingförbund och mycket annat. Robbie Mann väljer i samband med sin pensionering från Mariehamns stad att lämna Åland och Mariehamn för en tillvaro i sitt skotska hemland. Robbie kommer att bli djupt saknad och det är med vemod vi önskar honom all lycka och framgång i hans fortsatta liv. Tack för allt och på återseende!

RESPECT är Veikkausliigas tema för säsongen 2014 och söndagen den 20 juli, var IFK Mariehamn vs. RoPS är omgångens Respektmatch. Till varje Respektmatch utser hemmaklubben en person som tilldelas Respektpriset. Förutom äran och ett diplom får den som tilldelas Respektpriset utse en mottagare av Respektstipendiet på 500 som utbetalas av Veikkausliiga. Robert Mann valde att ge respektstpendiet till IFK:s genom tiderna tuffaste motståndare och det lag, som IFK fortfarande inte klarat av att besegra på Wiklöf Holding Arena trots åtskilliga försök, nämligen DUV.