Richard Ebwelle i grönvit matchklädsel

Ebwelle är nästa grönvita nyförvärv

Publiken på Wiklöf Holding Arena får inkommande år se Richard Ebwelle i grönvit matchklädsel. Det står klar efter att Ebwelle och hela Ålands lag, IFK Mariehamn kommit överens om ett spelaravtal som sträcker sig över innevarande säsong.

Richard Ebwelle är en 24-årig anfallare som är skolad i Samuel Eto’os akademi i Barcelona där han spenderade åren 2011-2014. Ebwelle är kamerunsk medborgare och har sedan 2014 spelat ett ca 60-tal matcher i olika spanska fotbollsklubbar och också varit en sejour till Senica i högsta ligan i Slovakien. Senaste säsong spelade Ebwelle i Veikkausliiga med VPS där han spelade 21 matcher och stod för 5 mål.

- Ebwelle är en snabb, teknisk och bollskicklig spelare som är stark i en-mot-en situationer och utmanar gärna från kanten och in i boxen. Han är lika stark med båda fötter och tillför ytterligare alternativ i vårt offensiva spel. Han gjorde fem mål under sin första säsong i Veikkausliiga med VPS och jag tror han har alla möjligheter att göra ännu fler poäng i vårt lag inkommande säsong, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.