Riku förlänger med Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Sjöroos förlänger med Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och yttermittfältaren Riku Sjöroos har undertecknat en kontraktsförlängning som innebär att Sjöroos spelar i Grönvitt nästa säsong med option för ytterligare säsongen 2022.

Riku Sjöroos kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2019 och debutsäsongen blev det 27 matcher i Veikkausliiga vilket följdes upp med 19 av 22 framträdanden i ligan denna säsong. Sjöroos som fyller 26 år i mars 2021 hade dessförinnan representerat TPS i ligan under totalt tre säsonger (utöver spel i division 1) och har gjort totalt 76 matcher i Veikkausliiga.

- Vi är glada att vi kan knyta Riku till laget för kommande säsong. Vi vill jobba med kontinuitet och behålla stommen av spelare från årets spelartrupp och Riku är en viktig spelare i bygget av nästa års trupp. Han har varit bofast i laget under säsongen och vi tror att han har alla förutsättningar att ytterligare utvecklas och förstärka laget inför nästa års ligasäsong, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

- Vi jobbar med att förlänga kontrakten med spelare från den befintliga truppen liksom arbete pågår med att rekrytera nyförvärv till laget.

- Vi har en hel del på gång både med befintliga spelare och nyförvärv och vi informerar så fort vi har undertecknade kontrakt, avslutar Mattsson.