Riku Sjöroos klar för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Riku Sjöroos klar för IFK Mariehamn

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart i samarbete med 2goals Agency & management,  med ett ytterligare offensivt nyförvärv i form av Riku Sjöroos. Den 23-årige Sjöroos är fotbollsfostrad inom TPS där han under fjolårssäsongen gjorde totalt 25 ligamatcher. Sjöroos som är yttermittfältare gjorde fyra mål i senaste års Veikkausliiga.

Riku Sjöroos har tillhört samtliga finska ungdomslandslag från U-15 till U-19 landslagen och spelat totalt över 40 ungdomslandskamper och där bidragit med 8 mål.

Riku är en riktigt intressant ny spelare för oss. Vi har ju kunnat följa honom under åren i TPS och att vi nu kan göra klart med honom som en ny offensiv kraft i laget känns bra. Han har en mycket intressant bakgrund med landslagsspel i ungdomslandslagen och är i precis den åldern att han nu kan ta nästa steg och få ett riktigt genombrott i Veikkausliiga i vårt lag och i vår miljö, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Kontraktet mellan Grönvitt och Riku Sjöroos är tvåårigt.

I och med kontraktet med Sjöroos har IFK Mariehamn nu 16 kontrakterade spelare inför kommande säsong. Arbetet med att göra klart med kommande års spelartrupp pågår som bäst.

Det ser riktigt bra ut hittills. Vi har gjort klart med flera riktigt fina nyförvärv och jag tror att vi kan komma att ha det mesta på plats inom december, kanske bara något enstaka namn som kvarstår när vi drar igång försäsongen på allvar i januari, avslutar Mattsson