Robbin Sellin lämnar Grönvitt i förtid

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag 

Robbin Sellin lämnar Grönvitt i förtid

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och mittfältsspelaren Robbin Sellin har efter en tids diskussioner kommit överens om att Sellin lämnar laget i förtid trots hans kontrakt också gäller över säsongen 2018.

Robbin Sellin kom till IFK Mariehamn inför årets säsong efter ett flertal säsonger i allsvenska GIF Sundsvall. Sellins debutsäsong i Grönvitt blev lyckad där Sellin stod för 5 mål och 8 assists fram tills han ådrog sig en allvarlig skada som höll honom borta från spel under säsongsavslutningen.

Såsom tidigare framgått i media har Robbin Sellin initierat en diskussion med IFK Mariehamn om att avbryta sitt 2-årskontrakt i förtid för att återflytta till Sverige efter debutsäsongen. Orsaken är familjerelaterad. Diskussionerna har förts i god anda där IFK Mariehamns utgångspunkt och önskemål har varit att behålla Sellin i laget men där Robbin Sellin slutligen konstaterat att det är ohållbart för honom att stanna i IFK Mariehamn givet familjesituationen.

I samband med att Robbin Sellin lämnar IFK Mariehamn så har han nu istället gjort klart med en fortsatt spelarkarriär i IK Brage som säsongen 2017 steg från division 1 och nästa säsong återfinns i Superettan, och Grönvitt har som en del av den överenskommelsen accepterat att släppa Sellin. IFK Mariehamn har förhandlat med både Sellin och IK Brage om villkoren för Sellins övergång till IK Brage och parterna lyckades nyligen enas om en överenskommelse. Parterna är dock överens om att inte desto mera kommentera villkoren eller övriga innehållet i överenskommelsen.