Robin Sid återvänder till Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Robin har tagit cup- och ligaguld med klubben och spelat över 120 ligamatcher totalt för IFK Mariehamn under sex ligasäsonger. Nu återvänder Robin Sid till hela Ålands lag inför säsongen 2022. Klubben och Sid har kommit överens om ett ettårskontrakt. 

Robin Sid kom till IFK Mariehamn från Ekenäs IF inför säsongen 2014 och debutsäsongen blev det fem matcher för honom i ligan. Efter det ökade speltiden rejält och från säsongen 2015 och framåt spelade Sid i snitt över 20 ligamatcher per år fram till och med säsongen 2019. Inför säsongen 2020 lämnade Sid klubben för spel i SJK.

Under sin tid i SJK har han haft otur med skador och därmed fått begränsat med speltid. Under 2021 års säsong lämnade Sid SJK för att ta ny sats i moderklubben Ekenäs IF i ettan. Nu återvänder den 27-årige Sid till Mariehamn. 

-Det känns helt overkligt att vara tillbaka på Åland. Jag är tacksam över att klubben återigen gett mig chansen att representera IFK. Jag har redan upplevt så mycket här och nu är det dags att skapa nya oförglömliga ögonblick på Wiklöf Holding Arena, Nu kör vi!, säger Robin

- Det är roligt att vi kan hälsa Robin Sid välkommen tillbaka till Wiklöf Holding Arena, vi har ju positiva minnen tillsammans under våra tidigare sex ligasäsonger. Robin är en etablerad ligaspelare och litet av en publikfavorit. Får han vara skadefri och komma tillbaka till sin normala nivå så tillför han mycket till vår trupp på planen. Vid sidan av planen är han en rutinerad IFK-are som kan stå för kontinuitet i vårt lagbygge även om han haft en paus från oss på två säsonger, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.