Rutinerad mittback förstärker Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

IFK Mariehamns lagbygge inför nästa års ligasäsong fortsätter. I dagarna blev det klart att hela Ålands lag gjort klart med ännu ett nyförvärv. Den rutinerade mittbacken Timi Lahti har skrivit kontrakt med IFK Mariehamn över 2022 års säsong. 

Den 31-årige Lahti är en erfaren ligaspelare. Efter att prövat lyckan utomlands i Italienska Padova som ungdomsproffs har han sedan 2010 representerat klubbar som FC Haka, HJK, VPS och senast FC Lahti. Han har spelat över 200 matcher i Veikkausliiga. Därtill har Timi Lahti representerat flera av Finlands ungdomslandslag. 

-Jag pratade en hel del med Mikko Sumusalo och Vahid Hambo och de hade bara positiva saker att säga om klubben och staden Mariehamn vilket gjorde mitt beslut lättare att ta. Det var faktiskt riktigt nära redan 2013 då jag lämnade HJK att jag skulle ha skrivit på för Grönvitt, så jag har varit på gång hit tidigare. Jag hoppas att jag kan tillföra rutin och ledarskap samt att laget alltid går före individen själv, kommenterar Timi Lahti

-Timi är en spelare vi har bra koll på eftersom han spelat i ligan under en lång tid och mött oss många gånger. Det är en rutinerad och etablerad ligaback som tillför vårt lag erfarenhet och stabilitet. Han är en uppoffrande spelare som alltid ger allt på planen och han blir ett bra tillskott till truppen som vi kan fortsätta bygga laget kring, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.