Sallinen första nyförvärvet för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Åland fotbollslag

Hela Ålands lag och Oskari Sallinen har kommit överens om ett tvåårskontrakt som innebär att Sallinen är klubbens första nyförvärv inför säsongen 2023. Med det består truppen nu av totalt 15 spelare. 

Oskari Sallinen som är 21 år gammal, med ca 20 ungdomslandskamper från U16 till U19-landslagen, debuterade i Veikkausliiga redan som 15-åring för JJK år 2017. Samma år lämnade han sedan finsk fotboll för att pröva lyckan i Groningens akademi i Nederländerna. Efter spel i Groningens U17 och U19-akademier, med ett låneupplägg däremellan till JJK under 2018, lämnade Sallinen Groningen i augusti 2020 för ligalaget KuPS. Efter tiden i KuPS flyttade han till Ekenäs IF och spel i division 1. Årets säsong blev lyckosam för Sallinen i EIF då han gjorde en mycket stark avslutning på säsongen med hela sju mål på de sista åtta matcherna. Totalt blev det tio mål för Sallinen i division 1 för EIF under året. 

Sallinen är en centralt mittfältare som också kan spela som anfallare. Han avslutade sin lyckosamma säsong i EIF mestadels som anfallsspelare. 

-Jag är mycket glad och förväntansfull att få komma till IFK. Jag har bara hört positiva saker om klubben, jag pratade med Jiri och Patrik och de hade bara gott att säga om klubben. Jag förde en bra diskussion med klubben så det var ett lätt beslut att ta.

Jag ser mycket fram emot att ta på mig IFK tröjan och göra allt jag kan för Grönvitt. Jag är säker på att vi har en riktigt bra säsong framför oss och förhoppningsvis kommer det många supportrar som stöder oss på våra matcher.

-Oskari är en löpstark allroundspelare som gjorde det riktigt bra i Ekenäs under årets säsong. I synnerhet gjorde han en stark höstsäsong och producerade många poäng. Vi ser fram emot att jobba med honom i vårt lag och tror att miljön här hos oss kan innebära att han får sitt genombrott på liganivå i år. Oskari är endast 21 år gammal men ändå erfaren och vi ser stor utvecklingspotential i honom.

Med Oskari består truppen nu av totalt 15 spelare. Vi har länge jobbat med att i förstahand få tillräckligt med homegrown-spelare och nu börjar det snart vara under kontroll, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.