SEGERJAKT I SEINÄJOKI

Imorgon, torsdag, vid 14.30-tiden tar Hela Ålands Fotbollslag, IFK Mariehamn, Viking Line från Mariehamn mot Åbo för att utvilade vara på plats på OmaSp stadion i Seinäjoki när det är dags för säsongens tredje drabbning i årets Veikkausliiga nu på fredag med avspark kl. 18.30 och där hemmalaget Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) står för motståndet.    

SJK bildades så sent som 2007 och är en sammanslagning av Sepsi-78 och TP-Seinäjoki, två välkända lag för Grönvitt ifrån den tiden man huserade i andra och tredjedivisionen. Lagets ”starke man” Raimo Sarajärvi har med målmedvetenhet lotsat föreningen till att idag vara ”en av de stora” inom finsk fotboll. Hittills har det mynnat ut i ett finskt mästerskap (2015) och en Finlands cup titel (2016). Dessutom har man fått till ett nytt stadion, enbart för fotboll, som rymmer 6000 sittande åskådare och som anses vara den modernaste som finns i Finland idag.

SJK, som blivit kända för sina otaliga tränarbyten, har inlett säsongen med en seger (TPS hemma 1 - 0) och en oavgjord (FC Lahti borta 0 – 0) och detta under nye tränaren Jani Honkavaara som man värvade till årets säsong från fjolårets ligamästare KuPS från Kuopio. I årets lag hittar vi också Robin Sid och Keaton Isaksson, som förra säsongen spelade i just IFK, samt Grönvitts ”guldmålvakt” från säsongen 2016, Walter Viitala. Laget har alltså fått en bra start på säsongen och på fredag får vi nog en bra värdemätare på om det är den absoluta toppen eller den ”jagande skaran” som laget kommer att hamna i detta år.

Grönvitt däremot är på jakt efter sin första seger för säsongen och där matcherna mot just SJK brukar vara både målsnåla och underhållande. Alla 22 spelare i IFK truppen är tillgängliga för spel men vilka 18 spelare (det är max antalet spelare som får finnas med i en laguppställning) som följer med på denna resa är i skrivande stund inte klart utan meddelas efter morgonsamlingen i morgon, torsdag.

För alla Grönvita fans kan vi nu också meddela att matchen mellan SJK och IFK kommer att visas på megastorbildsskärm på torget i Mariehamn i samarbete med TORGFESTEN. Det är fri entré och området öppnar kl. 17.00 (matchstart 18.30). Observera att endast 500 personer får vistas på området samtidigt.

Hur går det i matchen då? Jag tror att det som vanligt kommer att blir en målsnål tillställning men att Grönvitts nyförvärv inför detta år från just SJK – Maximo Tolonen – avgår det hela till IFKs fördel!

Avspark på OmaSp Stadion i Seinäjoki fredag 17.07 kl. 18.30

Matchen kan också ses på Ruutu+

 

//Sune Eriksson