Senare start för Veikkausliiga

Veikkausliiga 2020 kommer att starta i juni:

Coronavirus och dess förebyggande åtgärder förändrar Veikkausliigas spelprogram 2020. Säsongen startas när de förebyggande åtgärderna inte längre är i kraft.
Styrelsen i Veikkausliiga har beslutat att skjuta upp säsongsstarten enligt myndigheternas riktlinjer. För att begränsa spridningen av coronavirus har den finska regeringen rekommenderat att alla offentliga evenemang på mer än 500 personer skall ställas in till slutet av maj.

Det har nu beslutats att Veikkausliiga startar i juni 2020 när de förebyggande åtgärderna mot coronavirus inte längre är i kraft. Säsongen spelas med ett kompakt schema och kan vid behov förlängas in i november. Det slutgiltiga schemat för resten av säsongen kommer att diskuteras med fotbollsförbundet med hänsyn också till Veikkausliiga kvalet.

Nästa vecka diskuterar Europeiska fotbollsförbundet (UEFA) hur man organiserar den internationella fotbollen 2020 i en nödsituation. När UEFA: s allmänna riktlinjer är kända kan ett nytt spelprogram göras upp för Veikkausliiga, i vilket eventuella ändringar i tidtabellerna har beaktats. Om det är möjligt inom gränserna för vad som är känt vid tidpunkten kommer programmet att tas i bruk i enlighet med det nya seriesystemet som infördes under säsongen 2019. Det totala antalet matcher förblir på samma nivå.

Också Veikkausliigans mediakickoff kommer att skjutas upp. Veikkausliiga kommer att informera om alla ändringar i planerna när man får en klarare bild av situationen.

Ta hand om din hälsa, följ myndigheternas anvisningar och kom ihåg att tvätta händerna!

http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2020/03/13/veikkausliiga-2020-kaynn...