Senaste landslagsnyheterna

Det är väldigt trevligt att ha hela tre Grönvita spelare inblandade i landslagsuppdrag senaste och inkommande vecka!

Efter en tids uppehåll finns återigen Petteri Forsell med i den finska A-landslagstruppen då Finland i EM-kvalet tar emot Färöarna på hemmaplan. Petteri kallades in till truppen, tillsammans med Tim Väyrynen, efter Greklandsmatchen. Matchen spelas på Olympiastadion i Helsingfors i kväll, måndag den 7 september, med avspark kl 21:45. 

I fredags stod Otso Virtanen i U21-landslagsmålet då Finland gjorde en mycket bra match i deras EM-kval och besegrade Ryssland med 2-0 på hemmaplan. Otso vaktade målet hela matchen och gjorde ett par avgörande räddningar i slutet av matchen. I morgon tisdagen den 8 september möter U21 Färöarna i en ny EM-kvalmatch på hemmaplan, då spelas matchen i Myyrmäki,Vanda med start kl 18:30.

Sist men inte minst har också Thomas Mäkinen varit i hetluften med U19-landslaget. Thomas spelade hela matchen som högerback i fredags den 4 september då Finland hemma i Eerikkilä spelade 0-0 i en träningslandskamp mot Tjeckien. Mäkinen ådrog sig en lättare lårskada under matchen och kunde inte vara med i den andra landskampen mot Tjeckien på söndagen, som för övrigt slutade 1-1. Nu väntar EM-kvalturnering i Skopje, Makedonien i början av oktober där matcher mot Italien, England och Makedonien väntar. Vi hoppas och tror att Thomas finns med även då!