Silverholt bjöd på kylig kvittering mot Honka

IFK Mariehamns Simon Silverholt placerade kyligt in 1-1 i ett sommarvarmt Esbo endast fem minuter innan fulltid.
- Vi var ute efter tre poäng så inte är jag nöjd med en poäng, framhöll kvitteringsskytten till Ruutu+ efter matchen.

Honka-IFK Mariehamn 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 (31) Jonas Levänen (Borjas Martin), 1-1 (85) Simon Silverholt (Aleksei Kangaskolkka).
Varningar IFK: Silverholt, Ekhalie.
IFK-byten: 79. Thomas Mäkinen ut, Julio Fernandes in.
Nästa match: 13 maj kl 19.00 IFK-Ilves på Wiklöf Holding Arena.

IFK Mariehamn inledde med fem mittfältare i praktiken då Amos Ekhalie föll djupt ner från sin anfallsposition. Under de första tio minuterna hände inte mycket. Honka rullade runt men kom inte till några lägen. Och Grönvitt spelade avvaktande och väldigt tajt försvarsspel.
I den 11:e spelminuten skapade IFK matchens första heta målchans när Alexsei Kangaskolkka fick ett läge och dundrade bollen mot mål, som Honka-målvakten Timothy Murray räddade (eller om den tog i stolpen, syntes dåligt på tv-bilden).
IFK fick mer och mer att säga till om och det framför allt via bollvinnaren Thomas Mäkinen och i den 28:e spelminuten var det Simon Silverholt som lät vänsterkanonen tala och Murray fick sträcka på sig och tippa skottet till en resultatlös hörna.

Stenhårt vänsterskott
Efter en dryg halvtimmes spel slog Honka först ett inlägg som Marc Nordqvist i IFK-målet boxade ut. Honka spelade dock runt och vänsterbacken Jonas Levänen kom i djupled på sin kant. Skicklige mittfältaren Konsta Rasimus slog en perfekt passning ut till vänster, och Martin passade i djupled till Levänen, som krutade på med vänstern och Nordqvist hann inte ner på skottet och 1-0, lite oförtjänt, till hemmalaget. Det var Honkas första riktiga målchans i matchen.
Strax efter baklängesmålet hade IFK initiativet och Ekhalie kom igenom och sköt ett skott från drygt 16 meter, som Murray i Honka-målet lyckades styra vid sidan av sin vänstra stolpe.

Mäkinen sår i bakhuvudet
I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka. IFK skapade två riktigt bra chanser först genom Joel Mattsson men Honka-målvakten Murray kunde rädda och därefter hade Thomas Mäkinen ett bra läge men sköt strax förbi.
Efter drygt 60 minuter nickade Rasimus Mäkinen i bakhuvudet och IFK-mittfältaren fick såret omplåstrat. Därefter tog Honka i taktpinnen och hade bland annat ett skott i stolpen.

Silverholt kvitterade
Med knappa kvarten kvar kändes det som hemmalaget var hungrigare och jagade 2-0 än att Grönvitt samlade krafter för att få till en kvittering. Så får IFK ett halvt kontringsläge och slutligen en hörna. Det blev klabalik i Honka-försvaret och Kangaskolkka petade bollen till Silverholt, som hur kyligt som helst sattte vänsterfoten på bollen och placerade den i Murrays vänstra hörn och kvitteringen var ett faktum.
Honka hade en hel del boll men skapade väldigt få målchanser medan IFK spelade tätt försvarsspel och satsade på kontringar, och i sanningens namn så vann IFK kampen i antalet målchanser. Känns ändå som att ett kryss var ett rättvist resultat i Esbo.

Här kan man läsa fler detaljer och statistik från kvällens match mot Honka http://www.veikkausliiga.com/tilastot/2018/veikkausliiga/ottelut/969997/...

Krille Mattsson