SJK mot IFK på söndag med avspark kl. 12.00

I morgon söndag är det dags för en ny träningsmatch för IFK Mariehamn när man reser till Seinäjoki för att möta SJK på deras hemmaplan. Matchen har tidig avspark och startar redan 12.00.

På grund av väderförhållandena i Seinäjoki med mycket snö, beslöts under fredagen att matchen kommer att spelas inomhus i Wallsport Areena. Då matchen flyttats med kort varsel har inte SJK någon stream att bjuda på, däremot kan man följa matchen via twitter @SJK_Seinajoki.

Bland SJKs nyförvärv denna vinter kan nämnas Hope Akpan, engelsman som senast spelade för Bradford City, argentinaren Rodrigo Arciero som närmast kommer från CA Banfield i hemlandet och unge mittfältaren Pyry Hannola som nyligen anslutit på lån från HJK. Ny i SJK är också Gustaf Backaliden, som i höstas lämnade Mariehamn för spel i Seinäjoki, redan ifjol anslöt de före detta IFK-spelarna Robin Sid och Walter Viitala till SJKs trupp.

SJK tog sig vidare i årets Finlands Cup genom att placera sig som tvåa i sin grupp efter KuPS och har sedan också besegrat sitt akademilag, SJK Akatemia, med 3-0 i åttondelsfinalen och är nu klara för kvartsfinal.

IFK har, precis som förra helgen, en skadefri trupp så när som på Yanga Baliso som ännu inte finns med i matchtruppen.

Veckans träningar har fortsättningsvis sett bra ut och det är ett hoppfullt Grönvitt lag som sätter sig på Viking Line mot Åbo idag kl. 14.25 för den långa resan upp till Österbotten.

// Perra Berglund