Sjöroos klar för fjärde säsongen i Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Yttern Riku Sjöroos och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens om att Sjöroos också 2022 har Wiklöf Holding Arena som sin hemmaplan i Veikkausliiga. Det nya kontraktet sträcker sig över denna säsong.

Den nu 26-årige Sjöroos kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2019, vilket innebär att detta blir hans fjärde säsong i klubben. Under sina tre år i Grönvitt har han spelat knappt 60 matcher i Veikkausliiga och är en etablerad och erfaren ligaspelare. Före han kom till IFK Mariehamn tillhörde Riku Sjöroos Åbo-klubben TPS.

-Jag känner mig hemma i Mariehamn och på Åland. Jag är jätteglad att vi har kommit överens om ett nytt kontrakt så att jag kan påbörja mitt fjärde år i Grönvitt, säger Riku.

-Vi försöker så långt som möjligt bygga på kontinuitet i vårt lagbygge och att vi kan förlänga med Riku är förstås en bra sak för kontinuiteten i laget. Han gör nu sin fjärde säsong hos oss och tillhör en av de mer rutinerade spelarna i laget. Riku är en löpstark spelare som kan användas i flera olika roller och även på båda kanter, vilket gör honom mycket värdefull för laget. Han fick en stor del av fjolårssäsongen förstörd på grund av skador men är nu revanschsugen att göra en bra säsong både individuellt och med laget, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.