Skyttekungen återvänder

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och 2012 års skyttekung, Aleksei Kangaskolkka återförenas. Det står klart efter att IFK och Kangaskolkka i dagarna enats om ett spelaravtal för Veikkausliigasäsongen 2015.
 
Aleksei Kangaskolkka kom till IFK inför säsongen 2011 och fick sitt definitiva genombrott året därpå då han gjorde 15-talet mål i ligan och cuperna. Efter genombrottet säsongen 2012 ville Kangaskolkka pröva vingarna utomlands och efter en halvårssejour hos Jönköping Södra gick flyttlasset till Holland och Heracles där han varit de senaste 1,5 åren.
 
- Vi är nöjda över att vi lyckats locka Allu tillbaka till IFK och Åland. Han visade ju sin klass under säsongen 2012 och under sina år utomlands har han ju varit i en sparrande miljö som också utvecklat honom. Oturligt för Allu så har han delvis dragits med skadebekymmer vilket försvårat för honom att slå sig in i Heracles. Nu är han åter skadefri och vi tror gemensamt att han kan få en riktigt bra nystart hos oss och det är ju en mycket stark anfallskraft för oss i Veikkausliiga-mått mätt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson
 
Sejouren i Heracles har varit omväxlande för Kangaskolkka. Han ådrog sig en komplicerad fotskada av samma typ som forne IFK-spelaren Jarkko Värttö och har jobbat med rehabilitering under perioder hos Heracles. Det har gjort att förutsättningarna att slå sig in i laget försvårats. Bland annat därför väljer Kangaskolkka att återvända till IFK för en nystart.
 
- Allu känner IFK och vi känner honom och Åland har en naturlig plats hos honom i och med att han har åländskfödd flickvän. Vi tror vi har riktigt goda förutsättningar att få se en Kangaskolkka i samma slag som under säsongen 2012 och i och med att han ansluter redan nu får han en helt komplett försäsong med laget. I Aleksei och Dever Orgill har vi nu två riktigt bra anfallare, avslutar Peter Mattsson
Fokus för det fortsatta lagbygget ligger nu på att kontraktera centrala mittfältsspelare och det arbetet pågår. I och med att detta avtal är klart har vi nu 18 spelare kontrakterade.