Skyttekungen Kangaskolkka klar för ytterligare två säsonger

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Han är den spelare som gjort flest mål för IFK Mariehamn i ligan. Och nu kämpar han som allra bäst för att vinna skytteligan i årets Veikkausliiga. Anfallaren Aleksei Kangaskolkka och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna kommit överens om att förlänga hans kontrakt över de kommande två säsongerna 2018 och 2019.

Kangaskolkka kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2011 tillsammans med bl.a. Kristian Kojola. Under 2012 gjorde Kangaskolkka en stark säsong med 15 mål i ligan. Under 2013 värvades Kangaskolkka till Jönköping Södra och efter bara en halv säsong där bar det vidare till Heracles Almelo i Holland. Sejouren där förstördes av skador och efter dessa skadebekymmer återvände han till IFK inför säsongen 2015. Tyvärr skadades Kangaskolkka svårt i inledningen av säsongen 2015 så det dröjde till guldåret 2016 innan han fick en hel säsong på nytt i Grönvitt.

- Allus målstatistik talar för sig själv. Han är den spelare som gjort flest mål för IFK i Veikkausliiga och han slåss om att vinna årets skytteliga. Trots att han har en imponerande CV och bland annat blivit finsk mästare två gånger så är han endast 29 år och kan spela på hög nivå ännu ett flertal år. Att vi nu kan skriva ett tvåårskontrakt med honom känns riktigt bra. Han blir en fortsatt nyckelspelare för oss framledes både på och vid sidan av planen. En skadefri Kangaskolkka levererar mål och assists och det är bra att kunna bygga det fortsatta lagbygget på en sådan pålitlig spelare, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson