Sommarproffs blir A-lagsproffs

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Sommarproffs blir A-lagsproffs

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har skrivit ett treårskontrakt med den lovande egna produkten Joel Karlström. 

Joel Karlström fyller nästa säsong 17 år och tar med A-lagskontraktet på allvar steget in i ligatruppen. Under årets säsong hade Joel Karlström ett s.k. sommarproffskontrakt och han gör nu spelare som Joel Mattson och Marc Nordqvist sällskap i den skara spelare som utvecklats i de egna IFK-leden och genom att vara sommarproffs successivt slussats in i A-laget. 

- Det är jätteroligt att vi kunnat se Joels utveckling fortsätta och att det nu är rätt tid att skriva ett A-lagskontrakt med honom. Joel är en mycket lovande mittfältare som redan fått känna på A-lagsspel på försäsongen och funnits med i truppen stundtals under sommaren men genom sitt treårskontrakt nu på fullt allvar är en del av våra framtidsplaner. Vi tror att Joel har stor potential att bli nästa egna produkt som på litet sikt etablerar sig i grönvitt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

I senaste Veikkausliigamatch avslutade IFK Mariehamn matchen med fyra egna produkter i elvan på plan och kontraktet med Joel Karlström är ett led i att utveckla egna produkter så att IFK Mariehamns lag också i framtiden innehåller spelare som är fostrade i de egna leden.