STARK UPPHÄMTNING RÄCKTE TYVÄRR INTE

Utmanarserien i Veikkausliiga rullar på och det stora målet för IFK är att knipa den sista möjligheten till Europaspel. Samma målsättning hade även kvällens motståndare AC Oulu från Uleåborg. Kort och gott - en viktigt match.

AC Oulu inledde piggast och tog initiativet från start. Redan i den 9:e minuten gick bortalaget upp i ledningen efter att Michael Lopez från 20 meter knorrat in ett skott som dessvärre inte Elmo Henriksson hann ta.

IFK jobbade sig in i matchen men för Albin Granlund var matchen dessvärre över i den 24:e minuten då han med någon form av skadekänning tvingades byta, in kom Jiri Nissinen. Grönvitts bästa chans i första halvleken hade Jamie Hopcutt då han kom nästintill fri med Calum Ward, Hopcutt lyckades dock inte få till avslutet. Till halvtid gick grönvitt således till omklädningsrummet med ett 0-1 underläge.

Första halvlek bjöd inte på många målchanser men andra halvlek hade istället chanser i överflöd. När dryga timmen var spelad utökade AC Oulu sin ledning till 0-2 efter en omställning där Niklas Jokelainen avslutade i mål efter en framspelning av Marius Könkkölä. Det dröjde dessvärre bara 3 minuter innan AC Oulu utökade till 0-3 efter att Michael Lopez gjort sitt andra mål för kvällen. Hatten av för Michael Lopez som gjorde två snygga mål. 0-3 på tavlan efter 70 minuter spelat och det kändes som att matchen var över. Det skulle dock fortfarande bli nerv och spännande i kvällens drabbning. IFK gjorde ett dubbelbyte i den 71:a minuten och ytterligare dubbelbyte i den 75:e minuten. In kom kvartetten Yanga Baliso, Tehe Olawale, Jean-Christophe Coubronne och Riku Sjöroos. Ut gick Jamie Hopcutt, Patrik Raitanen, Alvaro Ngamba och Dé.

IFK fick ny energi efter de båda dubbelbytena. Riku Sjöroos hade bara hunnit vara inne på plan i två minuter innan han reducerade till 1-3 med ett vänsterskott. Ytterligare bara två minuter efter så var det dags igen då IFK fick en straff efter en hands på Noah Pallas. Straffen tog John Owoeri hand om och tryckte säkert in i mål bakom Calum Ward. Hoppet levde i allra högsta grad när det bara fattades ett mål för att komma till 3-3. Dock var inte det sista flytet på IFKs sida ikväll. En ordentlig forcering skapades från grönvitt håll och en av de bästa chanserna hade lagkapten Timi Lahti som nickade Mikko Sumusalos långa inkast i ribban. I riktiga slutskedet av matchen var det flipperspel i AC Oulus box men bollen ville inte in. Istället kom AC Oulu på en omställning när IFK hade flyttat upp i princip hela manskapet och Rasmus Karjalainen blev fri med Elmo Henriksson och fastställde slutresultatet till 2-4.

Tyvärr blev det således förlust trots en stark upphämtning av grönvitt.

Nästa match är redan nu på söndag då grönvitt åker till Tammerfors för att möta Ilves.

/Lasse Danielsson

Målskyttar: 0-1 - Michael Lopez (9’), 0-2 - Niklas Jokelainen (66’), 0-3 - Michael Lopez (69’), 1-3 Riku Sjöroos (77’), 2-3 John Owoeri, straff (80’), 2-4 Rasmus Karjalainen (90+5’)

Varningar IFK: 37’ Patrik Raitanen, 84’ Mohammed Abubakari

Varningar AC Oulu:

Domare: Ville Nevalainen

Ruutu-stjärnor: Michael Lopez AC Oulu 3, Robin Sid IFK 2 och Noah Pallas AC Oulu 1

Laget:

Elmo Henriksson

Albin Granlund (24’ Jiri Nissinen), Patrik Raitanen (75’ Riku Sjöroos), Timi Lahti, Mikko Sumusalo

Jamie Hopcutt (75’ Jean-Christophe Coubronne), Mohammed Abubakari, Alvaro Ngamba (71’ Yanga Baliso)

Robin Sid, John Owoeri, Dé (71’ Tehe Olawale)

Avbytare: Riku Sjöroos, Vahid Hambo, Jean-Christophe, Yanga Baliso, Tehe Olawale, Jiri Nissinen, Otto Hautamo