Sumusalo fortsätter

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Sumusalo fortsätter i Grönvitt

Försvararen Mikko Sumusalo, som inför årets Veikkausliigasäsong anslöt till IFK-truppen, har i dagarna undertecknat en kontraktsförlängning med hela Ålands lag, IFK Mariehamn, som innebär att Sumusalo spelar i Grönvitt också inkommande säsong. Kontraktet mellan Sumusalo och IFK Mariehamn är ett s.k. 1+1 års kontrakt.
Sumusalo kom till IFK Mariehamn från Honka och har en gedigen CV från Veikkausliiga och spel utomlands. Han är också representerat de flesta finska ungdomslandslag och gjort 7 A-landskamper. I IFK Mariehamn blev han snabbt en given startspelare som vänsterback.

- Det känns riktigt bra att vi kan förlänga med Mikko genom ett 1+1 års kontrakt. Han är en rutinerad och erfaren spelare som har flera fina år framför sig i ligan och att han nu är en fortsatt del av vår trupp blir riktigt bra. I vårt fortsatta lagbygge passar det bra med att göra klart med nyckelspelare som Mikko så att vi sedan kan gå vidare med att förlänga kontraktet med ytterligare spelare och också förstärka med nyförvärv, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson
Mikko Sumusalo är född 1990 och fyller 31 år under inkommande Veikkausliigasäsong. Under årets säsong spelade han 20 av lagets 22 matcher i ligan.