Sumusalo klar för sin tredje säsong med IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, jobbar för högtryck med lagbygget inför nästa års ligasäsong. Nu förlänger IFK spelaravtalet också med Mikko Sumusalo för säsongen 2022.

Sumusalo som fyller 32 år inkommande mars kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2020 har under sina två år i grönvitt spelat 38 matcher i ligan. Före sin tid i IFK Mariehamn har Sumusalo också ett imponerande fotbolls-CV med spel i ungdoms- och A-landslag samt proffsspel utomlands utöver att han spelat i inhemska klubbar som HJK och Honka.

- Jag är mycket glad att vi har kommit överens om en förlängning med IFK för nästa säsong. Jag och min familj trivs jättebra på Åland, det är ett bra ställe att bo på speciellt när man också har barn, så beslutet var lätt att fortsätta för min del. Laget hittade en bra rytm under hösten och spelade mycket bättre än i början av säsongen. Det hoppas jag att vi kan fortsätta med under nästa säsong, kommenterar Mikko Sumusalo.

- Mikko, som är en rutinerad och etablerad ligaback, har fortfarande mycket att ge och vi är glada att vi fått till en fortsättning med honom. Han tillför laget kvalitet och erfarenhet och är en bra spelare att fortsätta bygga laget kring, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.