SUPERETTAN MOTSTÅND FÖR IFK PÅ LÖRDAG

Nu på lördag tar hela Ålands fotbollslag, IFK Mariehamn morgonfärjan över till Sverige för att möta nyblivna Superettan laget Akropolis IF i en träningsmatch som spelas på Grimsta IP i Vällingby, beläget i Stockholms västra delar. Matchen har avspark kl. 15.15, finsk tid.

Akropolis IF är en 50 årig förening som driver sin verksamhet i Kista i norra Stockholm och har under åren sakta men säkert klättrat i det svenska seriesystemet. 2015 var första året man hade möjlighet att kvala sig upp till Superettan men IK Frej blev för svåra. 2018 var det dags för kval igen och även denna gång var det IK Frej som stod för kvalmotståndet. Även denna gång misslyckades man, detta efter två oavgjorda kvalmatcher där den senare behöll sin plats efter bortamålsregeln.

2019 däremot var det dags för uppflyttning när man i överlägsen stil vann sin division ett grupp och för första gången någonsin kvalificerade sig för spel i Sveriges näst högsta serie. Av spelarna, som klarade av denna bedrift, fanns bland annat IFK bekantingarna Nicklas Maripuu och Pontus Åsbrink som båda två spelade för Grönvitt 2018. 

Till lördagens match finns det flera glädjetecken i det Grönvita lägret. Efter en längre tids frånvaro är åter Aristote ”Totti” Mboma redo för spel och med i lördagens matchtrupp. Dessutom återfinns även Albion Ademi och Yanga Baliso i truppen efter frånvaron i senaste matchen mot HIFK förra helgen. Frågetecken är det däremot på Mikko Sumusalos deltagande och klart är att Peter Makrillos kommer att vilas denna match. Marc Nordqvist och Aapo Mäenpää kommer också att missa matchen men glädjande är att Aapo denna vecka har tagit bort gipset från sin skadade arm.

 

//Sune Eriksson