Svängigt Lahti till WHA

På söndag är det matchdags igen och samtidigt genrep inför cupfinalen som spelas den 15 juni på Wiklöf Holding Arena. Då kommer Ilves till Mariehamn men på söndag väntar först FC Lahti som kommer till Åland för tredje gången i år. Båda tidigare cupmatcher har slutat med grönvit seger; 1-0 i gruppspelet och 3-1 i kvartsfinalen. Går vi tillbaka till i fjol höstas slutade ligamatchen med klara 3-0 i IFK:s favör, även den matchen i Mariehamn.

FC Lahti har haft en ganska svängig säsong med hela fem oavgjorda matcher, två segrar och två förluster. Lahti ligger därmed åtta i ligan, strax efter IFK som finns på en sjätteplats med tydligt häng på den absoluta toppen. Lahti har varvat strålande insatser (3-0 mot HJK) med lite mer skakiga framträdanden (0-2 mot Honka i Esbo och 0-0 mot KPV). Lahtis senaste match var den mot Honka i måndags som Honka vann med 2-0 och även dominerade spelet. Skottstatistiken slutade 11-2 till hemmalaget.

Inför söndagens match är Tarik Hamza och Gustaf Backaliden borta till följd av skador. Robin Buwaldas medverkan klarnar först på matchdagen. På den här länken kan man se mer om uppladdningen in för matchen mot FC Lahti som börjar kl 18.30 inkommande söndag.