Tamminen fortsätter i Grönvitt nästa säsong

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Eero Tamminen spelar i hela Ålands lag också nästa säsong. Det blev klart sedan IFK Mariehamn bestämt sig för att använda kontraktsoptionen för ytterligare en säsong.

Tamminen kom till IFK Mariehamn inför årets säsong och hade före det representerat Ilves, Inter och VPS. Den nu 26-årig Tamminen har gjort totalt 159 matcher i ligan varav 17 av dessa för IFK Mariehamn under denna säsong. Eero Tamminen var skadedrabbad under säsongens första halva och precis som resten av laget så kom han igång på allvar under höstsäsongen.

- Jag trivs bra på Åland och det var ett lätt beslut att fortsätta även nästa säsong. I början av den här säsongen var jag skadad i 2-3 månader, vilket förstås gjorde att min säsong inte riktig blev som jag hoppades på. Om jag bara lyckas hålla mig skadefri nästa säsong så tror jag att jag kommer att göra en bättre säsong och tillföra laget mycket, kommenterar Eero Tamminen

- Eero är en stark spelare som är skicklig med bollen trots sin längd och tyngd och vi tror att han kan fortsätta utvecklas ännu mer i IFK kommande säsong. Vi är övertygade om att Eero kommer att vara en stark kugge i 2022-års lagbygge, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.