Tendeng förstärker IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Emile Paul Tendeng förstärker IFK Mariehamn

För någon vecka sedan avslutades 2020 års Veikkausliiga och nu inleds arbetet för Grönvitt med att bygga spelatruppen inför 2021. Redan nu står det klart att hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Emile Tendeng gjort klart att han förstärker IFK-truppen inför nästa säsong.

Emile Tendeng är 28 år från Senegal och kommer här närmast från Ilves i Tammerfors. Totalt har han gjort över 100 matcher i Veikkausliiga över fem säsonger, varav fyra säsonger i Ilves och en säsong hos SJK. Under sin karriär har han spelat en A-landskamp för Senegal och representerat Senegals U23-landslag vid sex tillfällen.

Tendeng är en offensivt lagd mittfältare som kan spela centralt eller på kanten och som vi ser som en väletablerad finsk ligaspelare, vi tror att han tillför rutin och kvalitet till vår trupp inför nästa års Veikkausliiga. Publiken på Wiklöf Holding Arena är välbekant med Tendeng sedan våra drabbningar med Ilves och SJK i ligan och nu får vi se honom i Grönvitt. Vi är glada att vi redan nu kan inleda arbetet med att säkra upp spelare inför nästa års säsong, kommenterar IFK Mariehamns klubbdirektör, Peter Mattsson

Kontraktet mellan Emile Tendeng och IFK Mariehamn är ett 1+1 års kontrakt.