Tionde IFK-säsongen för Ekhalie

Pressinformationen från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och mittfältaren Amos Ekhalie har kommit överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över inkommande Veikkausliigasäsong. Den nu 28-årige Ekhalie har i och med detta gjort klart för sin tionde grönvita säsong.

- Jag tycker att Amos under årets mästarsäsong gjort sin hittills bästa säsong i IFK. Det är extra skoj att vi kunnat förlänga med honom för jag betraktar honom som i det närmaste en egen IFK-produkt. Amos kom till IFK redan som 18-19-åring och har spelat med oss nio säsonger av tio möjliga sedan dess. Han är en del av stommen i laget med en bra bit över 150 ligamatcher. Dessutom har ju Amos under årets säsong också igen blivit inkallad till Kenyas landslag vid flera tillfällen, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

Arbetet med att göra klart nästa års spelartrupp pågår med full kraft och målsättningen är att hålla en så intakt spelartrupp som möjligt med endast ett fåtal kompletterande nyförvärv till den del några av spelarna från senaste säsong inte återfinns i IFK inför nästa års säsong.