TPS BORTA PÅ MÅNDAG

På måndag är det dags för säsongens fjortonde drabbning i årets Veikkausliga för Grönvitt i och med mötet på Veritas Stadion i Åbo och för motståndet står klassiska storlaget Turun Palloseura (TPS). En match som har avspark på den något udda tiden klockan 18.00.

IFK kommer till match med ett positivt självförtroende efter att i senaste matchen hämtat upp ett 0 – 2 underläge till delad poäng mot FC Lahti på Wiklöf Holding Arena senaste onsdagen. Efter onsdagens match har laget dessutom haft några fina träningsdagar där hela truppen (förutom Robin Buwalda) deltagit fullt ut. I och med att båda nyförvärven – Dmytro Bilonog och Saku Ylätupa – nu anslutit har också konkurrensen i laget ökat vilket också återspeglar sig i intensiteten på träningarna. Vilka 18 spelare (det är maxantalet man får ha med i truppen i ligan) som tar Viking Line till Åbo på söndagseftermiddagen kommer att avgöras efter söndagsförmiddagens träning.

I TPS däremot pekar mungiporna neråt efter senaste förlusten i ”sexpoängsmatchen” på hemmaplan mot FC Haka senaste onsdag. En förlust som innebar att laget också halkade ner på den så hatliga elfte platsen i tabellen vilket innebär ett osäkert kvalavgörande för att behålla platsen i ligan.

TPS har på sina tretton ligamatcher hittills endast producerat 10 mål framåt varav 5 har tillkommit på hemmaplan. I två matcher har man lyckats hålla nollan, båda på hemmaplan, och båda gångerna har det då blivit segrar – 1-0 mot både FC Inter och mot HIFK. TPS tredje seger i årets liga kom mot RoPS borta då man vann med 3-2 efter ett sent avgörande. Resterande 10 matcher har slutat med förluster.  

Hur kommer det att gå då? Tja, frågan borde väl istället lyda hur länge klarar TPS av att hålla Grönvitts och hela ligans skyttekung, Albion Ademi, med 12 fullträffar hittills (2 fler än hela TPS) borta från att näta i matchen. Mitt tips är att det kommer att ske redan innan 15 minuter är spelade och att det därefter ”rullar det på” för att sluta med en 3 – 4 måls marginal till IFKs fördel! På måndag vid 20-tiden vet vi svaret.

För Er som inte har möjlighet att resa till Åbo och se matchen finns möjligheten att komma till Wiklöf Holding Arena där matchen kommer att visas på storbild i Restaurang Grönvitt. Restaurangen – och servering av mat och dryck - öppnar kl. 17.00 och matchen har alltså avspark kl. 18.00.

Matchen visas också på betalkanalen Ruutu+

 

//Sune Eriksson  

 

Laget har haft en bra träningsvecka

(foto: Johani Roiha)