TPS väntar i finska cupen

I morgon fredag är det dags för IFK Mariehamns andra match i finska cupen, mot TPS från Åbo. Första vann laget hyggligt enkelt mot Legirus Inter med 4-0 i Eckeröhallen, morgondagens match är antagligen svårare. TPS var ytterst nära att stiga till ligan men föll knappt mot FC Inter. I cupen har TPS startat starkt med en 5-0 seger mot divison tvålaget Pallo-Iirot. Det bör dock nämnas att särskilt lagen i serierna under ligan och division ett inte riktigt har trupperna på grej än.

När det gäller IFK Mariehamn som i kväll tar färjan mot Helsingfors och sedan buss till Åbo är laget något mer intakt än i senaste matchen. Både Philip Mantilla och Tommy Wirtanen är med i truppen liksom nyförvärvet och målvakten Andreas Vaikla. På frånvarolistan finns fortfarande skadade Albin Granlund, Anthony Dafaa och Aaapo Mäenpää samt Petter Hemming som är avstängd efter sitt röda kort i sista matchen med FC Åland i fjol. IFK åker till Åbo med sammanlagt sjutton spelare. I teamet ingår numera även rådgivaren Kari Virtanen som var med om fjolårets ligatriumf.

Matchen mot TPS är viktig då IFK för att nå vidare mot slutspelet borde sluta etta eller två i gruppen. Som trea får man chansen att kvala.

TPS är för övrigt en av de traditionella och långsiktiga finländska fotbollsklubbarna som genom åren fostrat många och framgångsrika fotbollsspelare. Den senaste stjärnan är 18-årige mittfältaren Abukar Mohamed som i veckan tecknat ett 4,5-årskontrakt med italienska Lazo. Matchen spelas utomhus i Kuppis och kan ses på Veikkaus TV från klockan 17.00 på fredag.

/Jörgen Pettersson

Daniel Ahnström, Peter Lundberg och Johan Sundman dan för dan då matchen mot TPS äger rum.