Tre nyförvärv klara för Grönvitt.

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, förstärkte sin spelartrupp med tre nya spelare under transferfönstrets sista dag. Det står klart efter att Grönvitt kommit överens om spelarkontrakt för resten av säsongen med spelarna Filip Almström Tähti, Denys Balaniuk och Kerim Tatar.

Filip Almström Tähti, som är 30 år, kommer närmast från Västerås SK i svenska Superettan, för övrigt samma klubb varifrån Calle Svensson anslöt i vintras. Totalt har Almström Tähti spelat mer än 100 matcher i Superettan. Filip kommer att ha nummer 33 på ryggen när man ser honom på planen.

- Filip är en erfaren, tvåfotad försvarsspelare som har erfarenhet från spel i Superettan och spel i Norge. Han spelar i regel ytterback och har gjort sig känd för att vara snabb, passningssäker och tuff i duellerna och har imponerat på tidigare tränare med sin inställning och vinnarmentalitet. Vi tror att han blir en bra vitamininjektion i vår trupp, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Denys Balaniuk är en 24-årig högerfotad anfallare från Ukraina som senast representerat Torpedo Moskva. Han är fostrad i ukrainska Dnipro Dnipropetrovsk, men har också representerat klubbar som Arsenal Kyiv och Olimpik Donetsk i hemlandet samt i olika repriser representerat Wisla Krakow i Polen. Balaniuk har också representerat olika ukrainska ungdomslandslag vid totalt sex tillfällen.

Denys kommer att spela med tröja nummer 97.

Kerim Tatar, som kommer att spela med tröjnummer 90, är en vänsterfotad offensiv mittfältare från Bosnien. Han är 24 år och fostrad i Velez Mostar i hemlandet. Han har spelat hela sin karriär i olika bosniska klubbar och kommer närmast från FK Gorazde.

- Vi har även jobbat för att förstärka offensiven under transferfönstret och har nu hittat två spelare som vi tror kan komma in och bidra i vårt offensiva spel. Balaniuk är en utpräglad forward och Tatar är en offensivt lagd mittfältare som kan spela på båda kanter men även i en central offensiv roll på mittfältet som släpande anfallare. Dessa två ger oss fler anfallsalternativ än vi har idag, målsättningen och förhoppningen är att vårt spel på sista tredjedelen förbättras med dessa spelare vilket är ett prioriterat området inför den viktiga höstsäsongen, fortsätter Mattsson.