Tre viktiga bortapoäng i Rovaniemi

IFK tar en viktig bortaseger mot RoPS och hakar på i jakten på en plats i det övre slutspelet. Segern grundlades efter en fin första halvlek då man gjorde två mål och hade bud på några till.

Andra halvlek blev desto jobbigare och Grönvitt fick mest inrikta sig på att försvara. Det räckte till sist till en seger och den långa hemresan känns säkert därför mycket lättare.

Första halvlek

Startelvan var samma som mot Honka senast så när som på skadade Daniel Sjölund som  ersattes av Amos Ekhalie på mittfältet. Riku Sjöroos var avstängd och Gustaf Backaliden är fortsatt på skadelistan. Hampus Lönn var tillbaka i spelartruppen,

Första kvarten böljade spelet lite fram och tillbaka, IFK skapade lite halvchanser innan det var dags för halvekens stora läge. Robin Sid plockar upp en boll i RoPS straffområde och spelar snett inåt bakåt åt en fristående Aristote Mboma som avlossar ett skott in underkant av ribban. Halvlekens stora chans så långt.

Fem minuter senare så kombinerar Totti och Sid fint igen och Keaton Isaksson får ett läge från snäv vinkel, Dylan Murnane avslutar anfallet med ett skott utanför målvaktens högra stolpe.

I den 35:e minuten tar IFK ledningen. RoPS målvakt Reguero släpper en retur på Dylans inlägg och Simon Silverholt snappar upp bollen och spelar inåt till Mboma som avslutar direkt högt i målet.

Bara några minuter senare gör Keaton Isaksson 2-0 med en nick via ribban efter ett fint inlägg från Dylan.

Innan halveken är slut får RoPS sin stora chans i halvleken men Oskari Forsman är återigen med på noterna och gör en bra räddning.

Andra halvlek

Efter en avvaktande inledning av båda lagen gör RoPS 1-2 i den 55:e minuten genom Niklas Jokelainen.

Efter reduceringen har IFK förtvivlat svårt att hitta ett eget spel och ofta får man bara slå bollen ifrån sig.

Efter ca 70 minuter gör IFK sitt första byte när Amos Ekhalie går ut och Hampus Lönn kommer in.

I den 80:e minuten tvingas Oskari Forsman till en reflexräddning på Alexandr Kokkos nick från närhåll. Mycket viktig räddning.

I slutet av matchen får IFK två fina lägen att stänga matchen men Simon Silverholts avslut går utanför och Reguero gör en benparad på Hampus Lönns skott.

IFKs laguppställning: Forsman - Mäenpää, Buwalda, Ketting, Murnane - Ekhalie (69 min. Lönn), Crawford, Isaksson - Sid (90+3 min Karlström), Mboma, Silverholt

IS stjärnor: Crawford 3, Mboma 2, Taiwo 1

Nästa match är söndagen den 14.7 kl. 18.30 på Wiklöf Holding Arena mot nykomlingen KPV från Karleby.

// Robert Söderdahl