TRE VINSTER SKALL BLI FYRA I MORGON - AVSPARK KL. 13.00!

Idag, på fredagseftermiddagen, satte sig IFK Mariehamns fotbollsherrar på Viking Lines Grace för att resa till fastlandet och ännu en träningsmatch i förberedelserna inför årets ligastart. Denna gång är det Ilves från Tammerfors som står för motståndet. Matchen kommer att spelas på en utomhusplan i staden, helt utan publik, och detta med tanke på full säkerhet i dessa coronatider. Matchen kommer även att streamas via Aamulehtis www.aamulehti.fi hemsidor och kan sålunda ses genom att man registrerar sig till en kostnad av det fashionabla priset av 1 €.

 

Hittills har alltså Grönvitt hunnit med att spela sju matcher i säsongsupptakten detta år vilket resulterat i tre vinster, två oavgjorda och två förluster.

- 24 januari Pargas IF hemma 4 – 0 (1-0)

- 30 januari Ekenäs IF hemma 3 – 0 (0-0)

- 6 februari FC Haka borta 3 – 0 (3-0)

- 12 februari FC Inter borta 2 – 0 (1-0)

- 21 februari FC Honka hemma 2 – 2 (2-1)

- 8 mars KTP borta 1 – 1 (1-1)

-14 mars SJK borta 0 – 2 (0-0)

 

Totalt har IFK gjort 12 mål på dessa 7 matcher och den interna skytteligan ser ut så här:

3 mål - Elias Mastokangas

2 mål - Vahid Hambo

2 mål - Olawale Tehe

Frankline Okoye

Eero Tamminen

Riku Sjöroos

Emile Tendeng

Joel Karlström

 

I Grönvitts trupp som åker till Tammerfors saknas Moussa Koné, som stannar hemma och tränar för sig själv, samt Oskari Forsman som fått ledigt av tränarteamet över helgen. Inte heller senaste nyförvärvet, Kennedy Igboananike , kommer att finnas med på denna resa. Däremot finns Mohammed Abubakari – liksom Yanga Baliso som missat några matcher - att finns med i truppen men hur till vida det blir någon speltid för dem återstår att se.

 

För Ilves del innebar årets cupspel, precis som för Grönvitt, att matchandet var slut redan efter gruppspelet. Man förlorade sina matcher mot SJK (0-3), KuPS (0-2) och AC Oulu (1-2) och där laget är inne in en stor spelaromställning med flera nya namn i truppen. Från IFK har man bland annat hämtat Maximo Tolonen till denna säsong.

 

- Vi kör på med en ambition att återigen förflytta vårt personbästa i positiv riktning, hälsar IFK hövdingen Lukas Syberyjski inför drabbningen i morgon, med avspark kl. 13.00.

 

Direktlänk till matchen: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000007867052.html

 

 

//Sune Eriksson