Tuff match väntar mot JJK

För första gången den här säsongen åker IFK till Jyväskylä för att möte hemmalaget och ligajumbon JJK i en match som måste vinnas. Det är redan nu skäl att varna för högmod. JJK har kanske inte lyckats så bra under den här säsongen men de har uppmärksammade skrällar längs vägen med bomben borta mot SJK som höjdpunkten. Då vann JJK med 4-0 i Seinäjoki! Så sent som i torsdags höll man dessutom 0-0 hemma på Harju Stadion mot ligatrean Ilves. Detta är alltså finländska ligan och där kan ALLT hända.

Trots motvinden står dessutom hemmasupportrarna starkt bakom sitt lag och gör garanterat allt för att IFK med medvind i ryggen ska förlora fokus. Vilket alltså inte får hända.

IFK åker mot matchen med nattfärjan på söndag kväll och har sedan en drygt tre timmar lång bussfärd framför sig. Harjun Stadion är naturgräs och antagligen ganska blöt efter en regnig höst. Det är tränaren Peter Lundberg beredd på.

– JJK är ett bra lag som slåss för sin överlevnad. Det blir antagligen en ganska tuff match med två lag som båda vill hålla bollen, säger han.

I de två tidigare matcherna på Wiklöf Holding Arena vann IFK med 5-2 i april och med 2-1 i juni.

Efter segermatchen borta mot FC Lahtis i torsdags hade IFK träningsledigt på fredagen men körde som vanligt både lördag och söndag. Förutom långtidsskadade Robin Sellin, Rezgar Amani och hälskadade Aapo Mäenpää följer inte heller Philip Sparrdal Mantilla med då han fick varningskontot fullt i matchen mot FC Lahti. Alla andra är taggade och tända och redo för match.
På söndagskvällen slog även FC Ilves KuPS med 1-0 och gjorde slutstriden än jämnare. Om IFK vinner mot JJK har man 49 poäng vilket är endast ett efter KuPS och Ilves som båda har 50. Det är alltså upplagt för spänning denna säsongsavslutning.

I JJK finns flera namnstarka spelare men farligast är kanske anfallarna Gaël Etock och Sasa Jovovic tillsammans med kaptenen Tommi Kari.

– Vi går in för att att göra en minst lika bra insats som mot FC Lahti. Då var det go i försvaret och mittfältet och vi skapade bra med chanser. Det känns bra att vi har detta i egna händer, säger Peter Lundberg.

Matchen börjar på måndag kl 18.30 och kan ses på IS-TV på den här länken.

/Jörgen Pettersson