TUNG FÖRLUST FÖR ETT BRA SPELANDE IFK

IFK Mariehamn – KuPS 0-1 (0-0)

Tyvärr räckte inte dagens insats till några poäng mot KuPS från Kupio. De 997 åskådarna på ett något kylslaget Wiklöf Holding Arena fick dock se en jämn match där det verkligen kunde ha gått hur som helst, men idag var marginalerna på gästernas sida som genom Tucos nickmål på hörna vann matchen.

IFK med hela fem spelare borta fick göra en hel del förändringar till matchen. Mittbacksparet var nytt i form av Lassi Järvenpää och Tarik Hamza, detta då både Rick Ketting och Robin Buwalda var avstängda. I övrigt spelade Gustaf Backaliden på en mycket ovan högerbacksposition och istället för avstängde Dylan Murnane spelade Aapo Mäenpää på vänsterbacksplatsen. I övrigt saknades både Simon Silverholt och Hampus Lönn på grund av skador. Samtliga som spelade gjorde en bra match trots många nya konstellationer.

IFK hade redan efter en minut och 30 sekunder en gyllene möjlighet att göra mål. Detta genom Keaton Isaksson som blev frispelad av Robin Sid. Tyvärr fick inte Keaton till det vassaste avslutet och forne IFK:aren Otso Virtanen kunde rädda den. I övrigt hade IFK flera lägen under första halvleken att få hål på Otso Virtanen i KuPS-målet men tyvärr ville den inte in. Anfallstrion med Robin Sid, Riku Sjöroos och Keaton Isaksson hotade KuPS-försvaret flera gånger men avsluten var inte tillräckligt bra ikväll. Robert Crawford hade även ett riktigt bra läge då han blev överraskande fri i boxen efter att Keaton Isaksson hittade honom, tyvärr återigen avslutet svagt.

Till andra halvlek kom båda lagen ut på samma sätt men KuPS var på hugget initialt och redan i den 52:a minuten trodde många på WHA att ställningen skulle vara 0-1 då bollen dansade på linjen efter att först varit via ena stolpen och sedan andra men som tur var studsade den rätt och ut. Det var starke Tuco i KuPS-anfallet som stod för nicken som sånär resulterade i mål.

Tuco var som sagt stark i nickspelet och när en dryg timme var spelat så nickade han in en hörna otagbart för Oskari Forsman, 0-1 var således ett faktum. Lundis reagerade snabbt på KuPS mål och bytte bara en par minuter senare in Aristote ”Totti” Mboma till förmån för den för dagen kreativa och pigge Riku Sjöroos.

KuPS var nära att punktera matchen i den 76:e minuten på en kontring, dock ville IFK fortfarande vinna. Bara minuten efter KuPS kontring trodde och hoppades hela WHA på en straff då Totti och Otso kolliderade. Det blev ingen straff och istället blev Totti varnad. På tal om varningar tog KuPS mittback Vinko Soldo sitt andra gula kort efter att ha delat ut en armbåge till Keaton Isaksson i en nickduell. Det återstod alltså knappt 10 minuter av ordinarie tid för IFK att jaga kvittering och eventuell vinst. IFK lyckades dock inte få in bollen trots ett relativt bra tryck mot slutet och således tyvärr återigen en hedersam förlust.

/Lasse Danielsson

Varningar IFK: Aristote Mboma

Varningar KuPS: Saku Savolainen, Vinko Soldo

Utvisning KuPS: Vinko Soldo (två gula)

Domare: Jani Laaksonen
Publik: 997

Laget:
Oskari Forsman
Gustaf Backaliden, Lassi Järvenpää, Tarik Hamza, Aapo Mäenpää
Amos Ekhalie, Daniel Sjölund ”K”, Rorbert Crawford

Robin Sid, Keaton Isaksson, Riku Sjöroos (Aristote Mboma 66:e minuten)

Avbytare: Marc Nordqvist, Oscar Wiklöf, Petter Hemming, Aristote Mboma, Mathias Kurtén, Joel Karlström, Dan Sjöblom.