Tung förlust i chansfattig match mot AC Oulu

Regn och rusk i Mariehamn medans det var sol och varmt i Uleåborg. IFK lyckades tyvärr inte spräcka AC Oulus nolla medan Uleåborgarna gjorde mål på straff och således blev ställningen 1-0 till hemmalaget som därmed fick samtliga tre poäng.

I startelvan kunde vi notera att brasilianaren Dé var med i anfallet från start. Samtidigt kunde vi också - äntligen - se Aapo Mäenpää tillbaka i spel! Trots att IFK inledde relativt piggt var det redan från början uppenbart svårt att för något av lagen skapa farliga chanser. Många halvchanser eller sådant som kunde ha blivit chanser men tyvärr uteblev de farliga chanserna.

I den 19:e minuten hände det som inte fick hända. AC Oulu kommer på sin vänsterkant genom Dennis Salanovic och Robin Buwalda kommer glidande in i duellen. Domare Petri Viljanen bedömer situationen som att Buwalda gör fel och pekar därmed på straffpunkten. Salanovic tar själv hand om straffen och sätter den säkert mitt i målet.

Efter detta bytte lagen halvchanser men inga riktigt farliga chanser skapades förutom Samu Alankos stenhårda skott i ribban i den 36:e minuten.

Till andra halvlek valde tränare Syberyjski att göra ett byte då Riku Sjöroos spelat klart och Emile Tendeng tog Rikus plats. När knappa timmen var spelad drog Aapo Mäenpää in ett inlägg i AC Oulus straffområde. Inlägget fångades upp av Emile Tendeng som cykelsparkade och fick till ett relativt bra avslut på AC Oulus mål, dock stod målvakten välplacerad och räddade cykelsparken. Strax efter detta hade comebackande Aapo Mäenpää bränt sitt krut och det var dags för KuPS-lånet Jiri Nissinen att entra planen.

IFK gjorde ytterligare två byten när cirka kvarten kvarstod. Det var Dé och Mikko Sumusalo som hade spelat klart när Vahid Hambo och Oscar Wiklöf tog plats på planen. Tyvärr resulterade bytena och allt kämpande från samtliga spelare inte i några flera farliga chanser eller mål. AC Oulu tog en viktig seger och för oss grönvita supportrar gäller det att ladda om till nästa match då det återigen finns tre poäng i potten.

Nästa match för grönvitt är mot HJK den 15:e augusti, matchen spelas i Helsingfors på Bolt Arena med matchstart kl. 15.00.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:  19’ 1-0 Dennis Salanovic

Varningar IFK: 3’ Riku Sjöroos, 17’ Aapo Mäenpää, 22’ Tehe Olawale, 52’ Dé, 84’ Emile Tendeng

Varningar AC Oulu: 54’ Ruxi, 62’ Rafinha, 87’ Saira

IS-Stjärnor Salanovic, Oulu 3, Calle Svensson IFK 2, Rafinha, Oulu 1

Domare: Petri Viljanen

Laget:

Oskari Forsman

Aapo Mäenpää (59’ Jiri Nissinen), Robin Buwalda “K”, Calle Svensson, Mikko Sumusalo (75’ Oscar Wiklöf)

Riku Sjöroos (46’ Emile Tendeng), Niilo Mäenpää, Yanga Baliso, Elias Mastokangas

De’ (73’ Vahid Hambo), Tehe Olawale

Avbytare: Marc Nordqvist, Franklin Okoye, Jiri Nissinen, Oscar Wiklöf, Emile Tendeng, Vahid Hambo, Kennedy Igboananike