Två Ghana-spelare klara för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

På träningen idag torsdag deltar två nyförvärv när hela Ålands lag, IFK Mariehamn, förbereder sig för säsongens första ligacupmatch inkommande lördag mot FC Honka.

Anfallaren Emmanuel Boahen som är född 2004 och mittfältaren Hussein Usman Suleman född 2002 har vardera skrivit 2+1 årskontrakt (med klubboption) med Grönvitt.

Båda spelare kommer från Ghana och spelade förra säsongen för klubben Nkoranza  Warriors SC dit de var utlånade från akademiklubben Nsawam Skyboom, båda klubbar i Ghana.

Emmanuel Boahen är en ung anfallare som har meriter från Ghanas U17 och U20-landslag medan  Hussein Usman Suleman är en defensiv mittfältare som också kan spela som mittback.

Såväl Boahen som Suleman har scoutats i förväg med hjälp av kontakter på plats i Ghana och med hjälp av videoupptagningar. Scouting och kontraktsdiskussioner har skett under hösten 2022, däremot har det tagit lång tid att få uppehållstillstånden klara så att de har kunnat resa hit.

-Jag är mycket lycklig att komma hit till IFK Mariehamn. Jag tackar Gud för att jag har fått den här möjligheten och jag är mycket ivrig att få träffa alla lagkamrater och få börja träna med laget, säger Emmanuel.

-Jag är också mycket glad att få att spela för IFK Mariehamn och att jag har fått chansen att komma hit, säger Suleman

- Det är unga lovande spelare med gedigen fotbollsbakgrund från bra fotbollsnivå i Ghana. Emmanuel är anfallare medan Suleman är central mittfältare. Vi är glada att vi nu fått dem till Åland och att de kan ansluta till laget redan till torsdagens träning, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

I och med spelarkontrakten med Boahen och Suleman består nu spelartruppen av 20 spelare när ligacupen drar igång på lördag. IFK Mariehamn har som initial plan att truppen skall bestå av 23-24 spelare under årets ligasäsong. Som bäst pågår arbete med att avsluta de sista pågående diskussionerna med de spelare från fjolårets säsong som Grönvitt vill behålla och beroende på utfallet av de diskussionerna skall truppen kompletteras med något enstaka ytterligare namn.

-Vi börjar närma oss en slutlig trupp som vi vill gå in med i förberedelserna inför årets ligasäsong. Litet beroende på de sista öppna diskussionerna med spelare från fjolårstruppen så skall truppen ännu kompletteras med några enstaka nyförvärv. Vi ligger dock riktigt bra till tidsmässigt med en tillräcklig trupp för att starta ligacupspelet och de 3-4 spelarna som skall ansluta kan vi förhoppningsvis ta in successivt de kommande veckorna, förklarar Mattsson avslutningsvis.