Tvåårskontrakt med Oscar Wiklöf

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

IFK Mariehamn skriver tvåårskontrakt med Oscar Wiklöf

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och den lovande ungdomsspelare Oscar Wiklöf har i dagarna kommit överens om ett A-lagskontrakt som gör att Wiklöf tillhör IFK-truppen de kommande två åren.

Oscar Wiklöf som fyller 18 år under inkommande säsong är fostrad i IFK Mariehamn och har under lång tid tillhört en av de absolut mest lovande spelarna i sin åldersklass. Han har återkommande kallats på regionsläger anordnade av Finlands Bollförbundet och här nyligen var han uttagen i den så kallade ”utmanargruppen” till U-18 landslaget som leds av Peter Lundberg. Utmanargruppen består av de spelare som räknas in i intervallet 20-40 bästa spelarna i landet i sin åldersgrupp, dvs de som utmanar att slå sig in i U-18 landslaget. Wiklöf som är högerfotad är en offensiv mittfältare med bra spelförståelse och god teknik som sina styrkor.

- Det känns riktigt roligt att vi nu kan ta upp Oscar i A-lagstruppen som fullvärdig A-lagsspelare. Han har funnits med i olika A-lagssammanhang redan under en tid och gjort vissa matcher i A-laget under tidigare försäsonger. Oscar tillhör ju en av de mest lovande talangerna som vi fått fram på senare tid och han är nu redo för A-lagsfotboll och det känns mycket bra att kunna ta upp spelare från de egna leden i truppen. Han utmanar just nu om en plats i U-18 landslaget och vi tror att han kommer utvecklas ännu mer och bättre nu som en del av vårt A-laget. Förhoppningsvis kan han under de kommande säsongerna utvecklas till att bli en ordinarie spelare i laget, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson.