Tvillingarna Mäenpää återförenas – i IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Tvillingarna Mäenpää återförenas – i IFK

Tvillingbröderna Aapo och Niilo Mäenpää återförenas i samma fotbollslag efter några år åtskilda. Och det händer i hela Ålands lag, IFK Mariehamn. Det står klart efter att Grönvitt å ena sidan gjort klart med en kontraktsförlängning med U-21 landslagsmannen Aapo Mäenpää som sträcker sig över säsongen 2020 och samtidigt lyckats knyta tvillingbrodern Niilo Mäenpää till laget för de kommande två säsongerna. Senast bröderna spelade tillsammans var 2016 när de spelade i FC Haka. Bröderna är födda i januari 1998 och fyller därmed 22 år i början av nästa år.

Niilo Mäenpää lämnade FC Haka för att spela i FC Inter och har varit där säsongerna 2018-2019. I Inter har han gjort cirka 40-talet matcher i ligan. IFK hade ögonen på honom redan inför säsongen 2017 men har fått vänta tills nu med att lyckas knyta honom till klubben. Niilo Mäenpää är en mittfältare som också har en gedigen meritlista från de finska ungdomslandslagen.

Aapo Mäenpää kom som bekant till IFK Mariehamn till säsongen 2017 och har gått från klarhet till klarhet i Grönvitt och har etablerat sig som en självklar ytterback i IFK:s startelva. Under senaste säsong har Aapo Mäenpää  också regelbundet funnits med i Finlands U-21 landslagstrupp.

- Det här är kanonnyheter för oss. Vi har haft ögonen på Niilo en längre tid och att vi nu lyckas med att både förlänga kontraktet med Aapo och samtidigt få hit Niilo känns riktigt bra. Aapo har ju vuxit otroligt under den här säsongen och jag hoppas och tror att han kommer att utvecklas ännu mera kommande säsong.

- I Niilo ser vi en mycket lovande mittfältare och att vi nu knyter honom till laget gör att vi förstärker vår trupp med en framtidsspelare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson nyheten.